HALK54.COM
Adapazarı Yenikent Bölgesi’nde bulunan 15 Temmuz Camili Mahallesi’nde sabaha karşı görülün hareket halindeki ışık, Camili semalarını aydınlattı. 15 Temmuz Camili Mahallesi’nde sabaha karşı gökyüzünde beliren hızlı, hareketli ve dönen ışık kümesini görenler gözlerine inanamadı.

Bir süre 15 Temmuz Camili Mahallesi üzerinde hareket halinde olan daire şeklindeki hareketli ışık daha sonra bir anda gözlerden kayboldu. Halk arasında uçan daire olarak da bilinen ışık topluluğunun UFO mu, bir uydu mu veya bir yıldız mı olup olmadığı bilinmez iken, hareketli ışığı gören Sevgi T. isimli vatandaş, “Sabaha karşı gökyüzündeki o ışığı gördüm. Hızla hakarete ediyordu. Önce bir uydu veya yıldız zannettim ama dönerek uzaklaşınca ürperdim” dedi.

UFO Nedir?
UFO İngilizce Unidentified Flying Object kelimelerinin kısaltılmış hali olarak biliniyor. Bu kelimelerin Türkçe karşılığı ise tanımlanamayan uçan nesne olarak adlandırılıyor. Yani radarların tespit ettiği ancak uçak ve benzeri bir tanıma sahip olmayan kısa tanımlanamayan her nesne UFO adını alıyor. UFO’ları gördüğünü iddia eden kişiler genellikle bunu uçan daire şeklinde betimlerken dünya dışı yaşamın varlığını araştıran kişilerin bu nesnelerin oralara ilişkin bilgiler verebileceğini iddia ediyor.