Pandemi nedeniyle toplu taşıma araçlarıyla ilgili olarak belli kurallar getirildi. Bu kurallar gereği minibüsler de dahil olmak üzere bütün toplu taşıma araçlarına belli sayıda yolcu alınması gerekiyor. Ülkedeki tren seferleri bile Pandemi önlemleri kapsamında durdurulurken, Sakarya’da zaman zaman toplu taşıma araçlarında ortaya çıkan sorunlar ne yazık ki sürüyor.

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım ile Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’nin bizzat yakından takip ettiği Pandemi önlemlerine rağmen Adapazarı-15 Temmuz Camili Minibüs hattında ne yazık ki kurallar bazen uygulanmıyor. Halk54.com ihbar hattını arayan bir takipçimiz 15 Temmuz Camili Minibüsleri’nde bazen yolcu alındığını belirterek, “Pandemi var ama dinleyen kim” diye sordu.

Yetkilerin bu hattı denetlemesini isteyen takipçimiz, “Minibüslere belli sayıda yolcu alınması gerekiyor. Ama Camili hattında bu kuralı dinlemeyen bazı sürücüler var. Ayakta yolcu alınıyor. Şoföre söylüyoruz ‘ne yapayım! Yolcuyu almasam bize kızıyor’ diyor. İyi ama insan sağlığından önemli mi bunlar! Sonuçta Pandemi var ve kurallar var. Belli sayıda araç alınıyorsa o zaman minibüs sayısını arttırsınlar ya da denetimi sıklaştırsınlar. Ama bizim sağlığımızla kimse oynamasın” dedi.