Sivil Havacılık'tan yapılan açıklamada "İç hatlarda belirli sayıda özel izin ile THY tarafından uçuşlar yapılacak" denildi. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, “Sağlık Bakanlığımız Bilim Kurulu tavsiyeleri çerçevesinde Corona Virüsü ile mücadele kapsamında Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından tüm dış hat uçuşlar durdurulmuştur. İç hatlarda ise belirli sayıda özel izin ile THY tarafından uçuşlar yapılacaktır.” denildi.

THY'DEN YURTİÇİ UÇAK SEFERLERİ AÇIKLAMASI

Türk Hava Yollar (THY), tüm yurt dışı yolcu seferlerini durdurduğunu açıkladı. THY Genel Müdürü Bilal Ekşi yaptığı açıklamada, iç hat seferlerinin ise bugün (cumartesi) 23.59'dan itibaren İstanbul ve Ankara'dan bazı büyükşehirler ile sınırlandırıldığını duyurdu.

Ekşi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, " Korona virüsü ile mücadele kapsamında, tüm yurt dışı yolcu seferlerimiz durdurulmuştur. İç hat seferlerimiz CUMARTESİ 23.59'dan itibaren İstanbul ve Ankara'dan bazı büyükşehirler ile sınırlandırılmıştır" ifadelerine yer verdi.

CENGİZ TOPEL KAPANDI

Daha önce çeşitli sebepler nedeni kapanan Cengiz Topel Havalimanı bu kez koronavirüs salgını nedeniyken kapandı. Cengiz Topel Havalimanı’ndan yapılan Trabzon uçuşları artık yapılmayacak. Bunun yanında havaalanından çeşitli zamanlarda yapılan özel uçuşlara da izin verilmeyecek.