Koronavirüs nedeniyle evlerden çıkamayan milyonlar, Ramazan Bayramı’nda bayramlaşmak için Turkcell, Vodafone, Türk Telekom operatör kullanıcıları cep telefonlarına yüklendi. Ancak bunca yüklenme karşısında cep telefonları hatlarında sıkıntı yaşanmaya başlandı. Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom cep hatlarında bayram sabahının ilk dakikalarından itibaren hat gelmeyince abonelerde haklı olarak sitem etmeye başladı.

Şebeke sorunu yaşanan Sakarya’da sitem ilerleyen saatlerde yerini öfkelenmeye bırakırken, bazı yetkililer koronavirüs kapsamında bu kez belli iller değil bütün Türkiye’de sokağa çıkma yasağı olduğunu ve bu nedenle bayramlaşmak isteyen milyonların telefonlara yüklendiğini anımsattı.

Sorunun çözümü için uğraş verdiklerini dile getiren Vodafone, Turkcell,  Türk Telekom firmaları ülke genelinde bütün ekiplerin görev başında olduğunu anımsattı.

Bilindiği gibi Bayramda bakkal, kasap, manav, market ve kuruyemişçiler 21 Mayıs Perşembe ve 22 Mayıs Cuma günü saat 23.00'a kadar açık olacak. 23 Mayıs Cumartesi günü 10.00-17.00 saatleri arasında hizmet verebilecek. 

24 Mayıs Pazar, 25 Mayıs Pazartesi ve 26 Mayıs Salı günleri ise market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler ve online satış yapan işletmeler kapalı olacak. 

Ancak fırın, pastane ve tatlıcılar ise 23-24-25-26 Mayıs günlerin sadece ekmek, unlu mamül ve tatlı satışı yapabilecek.