HALK54.COM/Hüseyin CUMALI'nın haberi
Son yıllarda bazı hazır beton firmalarına ait hazır beton taşıyan mikserler tarım arazileri, doğa veya ormanlık alan demeden her yerde yıkanmaya başlandı. Beton attıktan sonra mikserin içinde kalan az miktardaki betonu gelişi güzel istedikleri yere boşaltan, miksere yapışan betonları yıkayan mikser sürücüleri doğa ve tarım arazilerine büyük zarar veriyor.

Türkiye’de toprak erozyonunu, doğa ve ormanlık alanların her gün katledildiğini anımsatan çevreciler ise Arifiye’de beton attıktan sonra tarım arazisinde mikseri yıkayan sürücüyü anbean kameraya kayıt etti. Halk54.com’a kamera kayıtlarını gönderen çevreciler, “Tarım arazisi içinde beton mikseri mi yıkanır! Tarım arazilerine yazık değil mi” diye sordu.

Ormanlık alanlarda bile beton mikserlerinin yıkandığını, hatta kalan betonun ormanlık alana döküldüğünü, hatta ve hatta doğa katliamı yapıldığını vurgulayan çevreciler, “Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, alt kademe belediyelerin zabıta ve ilgili ekipleri, Büyükşehir Belediyesi, polis ve jandarma, vatandaşlar herkes ama herkes bu çevre kirliğine, doğa katliamına dur demeye çağrılıyoruz. Kimse şunu unutmasın ki başka dünya, Türkiye, Sakarya yok. Çocuklarımıza miras bırakacağımız bir şehri kirletmeye, katletmeye kimsenin hakkı yok” dedi.