HDP'Lİ VEKİLİN AÇIKLAMASI SONRASI

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı bu açıklamayı HDP Kocaeli Milletvekili ve İnsan Haklarını İnceleme Komisyon üyesi Ömer Faruk Gergenoğlu'nun bir hükümlünün yakınının sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımını paylaşması sonrasında yaptı.

O paylaşımda eşi cezaevinde hükümlü bulunan mahkum yakını "Sayın vekilim, eşim Sakarya L tipi cezaevinde hükümlü, 2 haftadır bütün koğuşun ateş halsizlik bulantı öksürük şikayeti var, eşimle telefon görüşmesinde şiddetli öksürüğü vardı. çoğunluğunda covit belirtileri var, değil test yapmak revire dahi çıkartmıyorlar,diye paylaşım yaptı

SAVCILIKTAN YALANLAMA Bu paylaşımın ardından Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Lütfi Dursun açıklama yaparak iddialırın gerçek dışı olduğunu açıkladı.

Açıklama şöyle..

Bir takım sosyal medya hesaplarında, Sakarya L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda kalmakta olan hükümlülerde, 2 haftadır ateş, halsizlik, bulantı, öksürük gibi Covid-19 belirtileri

olmasına rağmen, hükümlülerin revire çıkartılmadığı ve teste tabi tutulmadıklarına dair yapılan paylaşımlara ilişkin olarak, kamuoyunu aydınlatma zarureti hasıl olmuştur. Sosyal medya hesaplarından yapılan, bahse konu paylaşımlar gerçeği yansıtmamakla birlikte, ülkemizde Covid-19 salgınının baş gösterdiği 10/03/2020 günü ve sonrasında, Sakarya L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu ile ilimizde bulunan diğer Cezaevlerinde, herhangi bir Covid-19 vakasına rastlanılmamıştır. Virüsün Cezaevlerinde bulunan hükümlü ve tutuklular ile görevli personele bulaşmasınıönlemek adına, her türlü tedbir alınmış olup, süreç tarafımızdan hassasiyetle takip edilmektedir.