Bizim Sakarya Gazetesi yazarlarından Yusuf Cinal ve yazar Fahri Tuna, Sakarya Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret ederek Cinal'in yaşamını anlatan kitabı SGC Başkanı Sezai Matur'a imzalayıp hediye ettiler

Sakarya Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret eden gazeteci Yusuf Cinal ve yazar Fahri Tuna “Hakikatin Peşinde Bir Ömür: Yusuf Cinal” kitabını imzalayarak Başkan Sezai Matur'a hediye ettiler.

Uzun yıllar Sakarya'da gazetecilik yaptıktan sonra Belçika'ya yerleşen ve gazetecilik yaşamını bu ülkede sürdüren Yusuf Cinal, öğretmenlik ve gazetecilik yaşamındaki tanıklıkları anlattığı kitabını Fahri Tuna ile uzun ve yorucu bir çalışmayla hazırladıklarını belirtti ve kendisine teşekkür etti.

Yazar Fahri Tuna da gazetecilik yaptığı dönemde tanıştığı Yusuf Cinal'ın hayatını anlatan bu kitabı Sakarya'yı önemseyen herkesin okuması gerektiğini belirtirken “ Burada Yusuf Cinal kendisini anlatıyor ama bir anlamda da yaşadığı bölgelerdeki gelişimi de, tanıklıklarını da anlatıyor “ şeklinde konuştu.

Daha sonra Cinal ve Tuna “Hakikatin Peşinde Bir Ömür: Yusuf Cinal” kitabını imzalayarak Başkan Sezai Matur'a hediye ettiler. Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Sezai Matur Yusuf Cinal ve Fahri Tuna'ya teşekkür ederken “Bu kitap sadece Yusuf Cinal'in hayatı olarak görülmemeli. Bir döneme ışık tutacak bir kitap olarak görülmeli” dedi.