Pandemi ile birlikte danışan sayısının arttığını ifade eden Erkol, “Pandemiden sonra danışan sayısı 2-3 kat arttı. Pandemi ciddi anlamda bir kaygıya neden oldu. En çok gördüğümüz vakalar panik bozukluk, kaygı bozukluğu, travma sonrası stres bozukluğu. Boşanmalar pandemiyle birlikte iki kat arttı. İnsanların öfke problemi de ortaya çıktı.Maskesiyle eve girip direk yukarıya çıkıyor, annesi ve babasını bir buçuk yıldır görmüyor” diye konuştu.

Erkol, “Yeter ki virüs bana geçmesin diyor. Plastik tabak kaşık ile yemek yiyor. 20-40 yaş arası kadın erkek neredeyse eşit gibi. Benim gördüklerim genellikler bu yaş grubundan. Danışanlarımda sosyalleşememenin verdiği bağımlılık gördüm. Bizim ilacımız  sosyal destektir.  Yapılan araştırmalarda sosyalleşmenin ömrü uzattığı kanıtlanmıştır” dedi.

Pandemi döneminde Sakarya’da uyku ve depresif ilaç kullanımının arttığını belirten Erkol, “Uyku ilaçları ve anti depresif ilaçlar kullanımı arttı. Anti depresana karşı Sakarya’da çok fazla bir ön yargı var. Beni baygın yapar, doğru düşünemem, sürekli uyutuyor diyerek kullanmak istemiyorum diyorlar. Doktora gitmeden yıllarca kullananlar var bu da doğru değil” ifadelerini kullandı.

Programın 2. bölümünde ise ilçelerdeki Koronavirüs rakamlara ele alındı. Son rakamlara göre Taraklı’nın başı çektiği artışlarda geçen haftanın 1. olan Geyve ilçesi ise bu hafta 2. sırada her aldı. Sapanca’da dar gelirliler için dağıtılan yardım, Adapazarı’nda ise bir marketin ucuza sattığı düdüklü tencereden almak için sıraya girenlerin oluşturduğu görüntünün de konuşulduğu programda, “Her iki olayda konsept ayrı ama sonuçta bu alanlardan korona virüs yayılıyor” dendi.