HALK54.COM/ÖZEL HABER
Türkiye’ye 11 Mart 2020’de ilk görülen ve bütün dünyada olduğu gibi kısa sürede ülke geneline yayılan Koronavirüs önlem, tedbir ve denetimleri hız kesmeden devam ediyor. Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım tarafından bizzat her gün yakından takip edilen kontrollerde rekor üstüne rekor kırılıyor. Sakarya’nın Adapazarı, Kocaali, Hendek, Karasu, Akyazı, Kaynarca, Karapürçek, Söğütlü, Arifiye, Ferizli, Sapanca, Taraklı, Erenler, Geyve, Serdivan, Pamukova ilçelerinde ekipler 7/24 denetim yapıyor.

Şehrin her köşesinde yapılan denetimler anbean Sakarya Valiliği’ne elektronik ortamda iletilirken, Vali Kaldırım anlık veri akışını takip ediyor. Son günlerde sosyal medya hesabından her gün Pandemi ile ilgili açıklama yapan Vali Kaldırım herkesin maske, sosyal mesafe, temizlik kurallarına uymasını gerektiğini vurguluyor.

Sakarya Valiliği gibi sağlınla ilgili olarak büyük çaba gösteren bir başka kurum ise Sakarya Büyükşehir Belediyesi oldu. Sakarya’nın yine 16 ilçesinde maske ve dezenfektan dağıtımı yapan, kritik bölgelerde ilaçlama yapan Sakarya Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin çalışmalarını Başkan Ekrem Yüce dijital ortamda birebir takip ediyor. 

Sakarya’da 500 bin haneye maske, dezenfektan dağıtmak için 200 ekipten oluşan dev bir dağıtım ağı kuran Başkan Yüce, çalışmalarla ilgili her akşam hazırlanan veri ve istatistikleri inceliyor. Sakarya genelinde Koronavirüs ile ilgili olarak yapılan çalışmalar son günlerde rekor üstüne rekor kırarken, ekipler 7/24 esasına göre sahada çalışıyor.