İşten çıkartıldıktan sonra dijital medya üzerinden gazetecilik yapmaya devam edeceğini açıklayan Cumalı, kamuoyunun yakından takip ettiği süreçle ilgili olarak, "Yaşanan süreci kamuoyu oyu zaten yakından takip etti. Herkes neyin ne olduğunu iyi biliyor. Onun için benim daha fazla yorum yapmama gerek yok" dedi.

www.sakaryacark.com isimli internet sitesinin yanı sıra www.halk54.com isimli yeni bir siteyi kurduklarını belirten Cumalı, "Sakarya Çark duracak. Ancak bizim ağırlığımız Halk 54 olacak. Çünkü son aylarda üzerimize kurulan baskılara göğüs germemizde büyük destek halkımız ve dostlarımızdan geldi. Bu destekle birlikte halk54.com bu şehrin haber portalı olarak ortaya çıktı" dedi.

1984 yılından bu yana Sakarya'da ulusal ve yerel basın kuruluşlarında görev aldığını anımsatan Cumalı, "Meslek yaşantımın en büyük baskı ve yıldırma politikasını ne yazık ki son dönemlerde gördüm ve görüyorum. Ancak yine meslek yaşantımın en büyük destek ve dayanışmasını da yine bu günlerde görüyorum. Dolası ile biz doğru bildiğimiz yolda ilerlemeye, Sakarya halkı ve Sakarya için doğruları kaleme almaya devam edeceğiz. Lafı çok uzatmamak gerekirse 'Biz Sakarya Çocuğuyuz' diye konuştu.

Haber Merkezi