Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından Mithatpaşa Mahallesi’nde bulunan Aziz Duran Parkı içinde inşa edilen ve hizmete sokulan “Sakarya Büyükşehir Belediyesi Uçak Kıraathanesi ve Restaurant’ındaki programda gazeteciler Hüseyin Cumalı, Hakan Turhan ve Zafer Tokuş gündemi değerlendirdi.

Daha önceki programda 106 yataklı Acil Durum Hastanesi için “Sağlık Bakanlığı zemin etüdü yapmadan bunu nasıl yapıyor. Tombaladan çıkar gibi hastane yapılıyor” diyen gazeteci Hakan Turhan ile buna tepki gösteren gazeteci Hüseyin Cumalı bir kez daha kapıştı.

Sağlık Bakanlığı’nın tombaladan çıkar gibi hastane yapmayacağını, devletin bir hafızası olduğunu, bakanlığın bir beyin takımı olduğunu belirten Hüseyin Cumalı, yapılan çalışmanın gelişi güzel olmadığına vurgu yaptı.

Mevzuat hazretlerini aşmak için bazı gizlilikler içinde çalışma yapıldığına vurgu yapan Cumalı, “Bu hastane projesi revize edilmiş ve bu kısmı biz bilmiyorsak, bilmediğin konuda yorum yapmazsın. Araştırır yorum yaparsın. Sen bu konuda sınıfta kaldın” dedi. Turhan’ın tepki gösterdiği o anlarda Cumalı, “Herkes bizi izliyor. Takdiri kamuoyuna bırakalım” dedi.