Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Genel Merkez'de AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'na katıldı. Erdoğan, "Esasen biz bundan 10 yıl önce 2023'ü ilan ettiğimizde seçim yılı 2024'tü. İlginçtir hala "erken seçim erken seçim", ya olmayacak erken seçim. Haziran 2023" dedi. 

Erdoğan'ın açıklamaları:

Bugün partimizin 20 yıllık geçmişindeki 150. Genişletilmiş İl Başkanları toplantımızı icra ediyoruz. Bu toplantılar, partimizin adeta mutfak çalışmalarıdır. Siyasetin istikameti hükümet çalışmalarımızın ana fikirleri, illerimizin meseleleri bu toplantılarda ortaya çıkıyor, şekilleniyor, gelişiyor. AK Parti'nin 20 yıldır seçimlerden hep birinci çıkmasının sırrı buradadır. 

Türkiye'nin yakın döneminde yaşadığı en alçak saldırı olan 15 Temmuz'un ardından Cumhur İttifakı'nın temelini attığımız 2017 anayasa değişikliği halk oylamasını gerçekleştirdik. Tarihimizde ilk defa milletimizin tercihiyle yönetim sistemimizi değiştirdik. Milletimiz, demokrasimize yönelik darbe girişimine cevabını yönetim değişikliği ile vermiş oldu. 

"ERKEN SEÇİM OLMAYACAK"

Kuruluşumuzdan bu yana girdiğimiz her seçimden istisnasız birinci çıktı. İttifaklarda da yüzde 50 altına düşmedik. Şu anda muhalefet niye bu kadar çırpınıyor? Çünkü, gelecekleri yerin ne olduğunu çok iyi biliyorlar. AK Parti bu başarısı ile dünya demokrasilerinde bu kadar uzun süre bu kadar yüksek oy seviyesini ve iktidarını koruyabilmiş istisna örneklerin başında geliyor. 2023 seçimlerinde hem cumhurbaşkanlığını yeniden kazanarak ve Cumhur İttifakı olarak Meclis çoğunluğu ile rekoru ileri taşıyacağız. Esasen biz bundan 10 yıl önce 2023'ü ilan ettiğimizde seçim yılı 2024'tü. İlginçtir hala "erken seçim erken seçim", ya olmayacak erken seçim. Haziran 2023. 

Salgının tetiklediği ekonomi sistemdeki değişimin, bölgemizin tamamı, İslam alemi, Türk dünyası üzerinde ne gibi sonuçlar doğuracağını yakın gelecekteki gelişmeler belirleyecek. Türkiye'nin 2023 ve sonrası siyasi, ekonomik, askeri duruşu bu faktörlerin ilk sırasında yer almaktadır. Bu süreci yönlendirenlerin, Allah'ın yardımı ve milletimizin feraseti sayesinde bugüne kadar başaramamaları vazgeçtikleri anlamına gelmiyor. Tuzakların çapı ve sonuçları artıyor. Milletimiz emin olsun ki, mücadeleyi başarı ile tamamladığımızda evlatlarımız için kendimiz için aydınlık bir döneme adım atmış olacağız. Tuzakları bozacağız ve inşallah hedeflerimize ulaşacağız. 

Yeminli Türkiye, millet düşmanlarının, AK Parti ve Tayyip Erdoğan düşmanlarının ne dediğine değil, bizimle yol yürüyen davanın mensuplarına bakacağız.