İnsanlık tarihine damga vuran pek çok salgın olmuştur. Yakın zamanda da SARS ve MERS ile mücadele edilmiştir. Ayrıca 2009’daki domuz gribi ve 2014’teki ebola gibi salgınlarla yüzleşilmiştir.

"Şu anda dünyada insan ölümlerine neden olan hastalıklar düşmüştür. Ancak hala insan ölümlerine neden olan salgınlar yaşanıyor. Önüne geçilmediği takdirde salgının kitlesel ölümlere yol açması hala devam ediyor. Özellikle son aylarda yaşadığımız sürecin insanlık üzerinde yapacağı etkiyi henüz bilemiyoruz. Dünyanın nasıl evrileceğini bilemiyoruz ancak hiçbir şeyin eskisi gibi gitmeyeceğini de biliyoruz. Türkiye’nin bu fotoğrafı durdurarak oraya odaklanması şart. Batı ülkeleri vatandaşlarını sahipsiz bırakmıştır."

"Salgında ölen ölür kalan sağlar bizimdir diyenleri görüyoruz. Kriz büyüdükçe bu tartışma da sürecektir. Bir yandan önümüzdeki sorunun çözümü için gayret edecek bir yandan da geleceğe odaklanacağız."

Dünyada insanların günlük hayatlarında evlerinde kalmasına yönelik tedbirler açıklandı.

"Corona virüsünde 200 bin kişide vaka görülürken ölen kişi sayısı 8 bine yaklaştı. 80 bin kişi iyileşirken diğerlerinin tedavisi devam ediyor."

"Türkiye tedbirlerini süratle alarak hayata geçirmiştir. 14 Mart’ta umreden gelen bir vatandaşımız yeni vaka olarak kayıtlara geçti.  Lise ve üniversiteye giriş sınavlarını ertelemeyi gündeme alabiliriz. Yeterli tedbirler alınırsa evde kalma süresini 3 haftayla sınırlı tutabiliriz. Virüsün en kısa sürede sona ermesi için devletin bütün olanaklarını seferber ettik. Vatandaşlardan ricam virüs sona erene kadar evden çıkmamaları."

"Vakit yapabileceğimiz her şeyi evden yapma vaktidir."