SİMDER BAŞKANI
Kısa adı SİMDER olan Sakarya İmam Hatipliler Derneği Başkanı, Sakarya Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi,  Şehir Konuşuyor isimli program yapımcısı, USMED Doğu Marmara Bölge Başkanı, Radyo Programcısı, gazete ve internette köşe yazarı, İnternette program yapımcısı, Kitap Yazarı ve Sakarya’da düzenlenen önemli etkinlik, açılış, toplantı, davetlerde  spikerlik yapan Yahya Bakır’ın Youtube kanalında yayın yapan “yorumluyorum TV”de yaptığı röportaj gündem oldu.

BİNLERCE ÜYESİ VAR
AK Parti’ye yakınlığıyla bilinen Başkan Yahya Bakır tarafından Adapazarı Çark Caddesi’nde yapılan sokak röportajlarında vatandaşların söylemlerinin yer aldığı ve “Kısıtlama tartışması-Ortalık karıştı’ başlığıyla binlerce üyesi olan Youtube kanalında servis edilen görüntülerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çok sert söylemler yer aldı. 

LASTİK PATLAMIŞ!
İzleyenlerin “Bu kadarda olmaz” dediği o görüntülerde bazı vatandaşlar, “15-20 yıldır bu memleketi yönetiyor. Kasalar dolu diyor. Hükümetimiz, Cumhurbaşkanımız bu işi bıraksın. Yürütemiyor, Yürütemiyor kardeşim. Zorlamanın bir anlamı yok. Lastik patlamış gidiyor. Bunu düzeltebilmek için Bilim Kurulu’nun alacağı kararlar uygulanacak. Tayyip efendininkiler değil” gibi sert söylemler yer aldı.

BÜYÜK TEPKİ VAR
AK Parti Milletvekilleri, Belediye Başkanları, İl Başkanı, AK parti kadrolarıyla hareket eden SİMDER Başkanı Yahya Bakır’ın Çark Caddesi’nde Cumhurbaşkanı, hükümete yönelik söylemlere bu kadar çanak tutmasına tepki gösteren AK Partililer, “ Bu programı muhalefete yakın kanallar veya internet siteleri yapsa sıkıntı değil. Bu programı bir gazeteci yapsa yine sorun değil. Bu programı yapan bize yakınlığıyla tanınan, bizimle birlikte hareket eden, lafın yeri geldi mi ‘aynı gemideyiz’ diyen Başkan Yahya Bakır yapıyor. Kendisi kusara bakmasın veya baksın ama bu kabul edilemez” dedi.

İŞTE O PROGRAMDAN BAZI KESİTLER

-- 15-20 yıldır bu memleketi yönetiyor. (Cumhurbaşkanı Erdoğan) Kasalar dolu diyor… 

-- Neymiş kamera Altan çekmişte… Bizde sosyal mesafe var. İnsanların aklıma oyun oynuyorlar yani… Peki aşının ne önemi var! 

-- Cumhurbaşkanımız bu işi bıraksın. Yürütemiyor. Yürütemiyor kardeşim. Zorlamanın bir anlamı yok. 

-- Pandemi olayı iyi yönetilmiyor. Ayrımcılık yapılan kısıtlamalar var. Ayrımcılık yapılıyor. AKP’nin kongreleri, labelet dediği, tıklım tıklım dolu yapacaksın. Sonra kalkacaksın gariban vatandaşa  diyeceksin ki ‘arkadaş mesafeyi koru, temizliğini yap” kongre yapanların tamamı için söylüyorum bunları…

-- Bu siyaset değil. Pandemi denilen lanet şey toplumu ilgilendiren bir hastalık. Siyaset bir bir kenara atacaksın. Birincisi tedbirleri devlet insanları rahat yaşamaları için bir miktar yardım edecek. Yok vergisini bekletecek, yok şunu yapacak. Öyle değil. Hibe edecek hibe edecek.

--  Yahya Bakır “Var mı öyle ekonomik gücü devletin”

-- 19 yıldır, 20 yıldır bu memleketi yönetiyor. Kasalar dolu diyor. Hani nerede kasalarda paralar! Ama 182 milyar parayı bir gecede yurttan götürüyorsun. 

--  Yahya Bakır ‘Bunlar iddia tabi’

-- 182 milyar dolar nerde!

-- O parayı pandemi için dağıtsalar halk rahatlayacak.

--  Nereye gitti bu para. Kimin parasını kime veriyorlar.

-- Yahya Bakır ‘İyi yönetilmiyor mu bu işler’

-- Cumhurbaşkanımız iyi ki sağlıkçı değilmiş! Ekonomistte değil ama ekonomistsin diyerek ekonominin anasını ağlattı.  Birde doktor olsaydı, sağlıkçı olsaydı. Halimiz daha nasıl olacaktı bilemem. 

-- Damatta yok ortada.

-- Merkez Bankası başkanını faizleri çıkartmıyor diyerek görevden aldı. Öteki geleni de görevden aldı. 

--  Cumhurbaşkanı tek insan, başka sorumlusu yok. İsteğini değiştiriyor. İstediğini atıyor. İstediğini alıp götürüyor. Göreve gelen insanların hiç birisinin suçu yok. Bunlar gariban insanlar. Tayyip ne derse o olur. Oda hiçbir şey diyebilir, beceremiyor. 

-- Yahya Bakır “Öyle diyorsunuz ama millet yüzde 50 fazla oy veriyor”

-- İlk günleri iyiydi ama şu anda memleketi yönetiyor kardeşim. 

-- Hükümetimiz, Cumhurbaşkanımız bu işi bıraksın. Yürütemiyor, Yürütemiyor kardeşim. Zorlamanın bir anlamı yok. Lastik patlamış gidiyor. Bunu düzeltebilmek için Bilim Kurulu’nun alacağı kararlar uygulanacak. Tayyip efendininkiler değil. 

-- Yahya Bakır: “Abi sen CHP Genel Başkanı olsan Kemal Kılıçdaroğlu’ndan daha sert muhalefet yaparsın” 

--  Dara düştüğümüz için bunları söylüyoruz. Rahatta olsak neden insanları boşu boşuna karalayalım.