Erdoğan'ın mesajı şöyle; "

Milletçe, en kara ve acı dolu gecelerimizden biri haline dönüşen, uzun süre hafızalarımızdan silinmeyecek şekilde sarsıldığımız ve 45 saniye içinde çok sayıda kayıplar verdiğimiz 17 Ağustos 1999 depreminin üzerinden 22 yıl geçti, bu vesile ile depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı bir kez daha rahmetle anıyoruz.
17 ağustos depremi bizlere ülkemizin bir deprem kuşağı ülkesi olduğunu ve bu depremle yaşamamız gerektiğini en iyi şekilde öğretmiştir. Depremler sonuçları itibariyle büyük afetlerdir, bu gibi afetleri insanoğlu engelleyemez ama alınacak tedbirlerle depremin yıkıcı ve yakıcı sonuçlarını minimize edebiliriz. Bu yönde ilimiz yöneticilerine büyük görevler düşmektedir. Yaşayacağımız herhangi bir depremin yıkıcı ve yakıcı hasarlarını minimum seviyede yaşamamız için yerel yöneticilerimizin acilen yapması gereken işler vardır. Bu bağlamda acilen;
•    Daha önce tespit edilen az ve orta hasarlı binaların Kentsel Dönüşüm kapsamına alınıp yıkılarak yeni imar kanununa göre düzenlenmesi gerekmektedir.

•    Depremi yaşamamış gençlerimiz ve sonradan göç etmiş vatandaşlarımızın olduğunu unutmayarak deprem konusunda bilinçlendirme çalışmaları süreklilik arz etmelidir.

•    Olabilecek herhangi bir depremde ne durumda olduğumuzu görebilmek adına sivil toplum kuruluşlarının ve vatandaşlarımızın da içinde bulunduğu büyük kapsamlı bir tatbikatın yapılması gerekmektedir.

•    Şehrimizin bazı yerlerine yerleştirilen doğal afet konteynırlarının artan nüfusa göre tekrar gözden geçirilip eksiklerinin giderilmesi gerekmektedir.

•    Kamu kurum ve kuruluşlarının Afet Eylem Planları kağıt üzerinde değil de sahada uygulanabilir hale getirtilip gereği yapılmalıdır. Ve en önemli hatırlatmamızı bir kere daha yapmakta fayda vardır, “Deprem değil tedbirsizlik öldürür.”

DEVA Partisi olarak her alanda olduğu gibi Doğal Afetlerin öncesinde ve sonrasında yapılacaklar konusunda Eylem ve Stratejik Çalışma planlarımızın olduğunu belirterek son günlerde yaşadığımız sel, yangın ve depremlerde yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet yakınlarına da başsağlığı dileriz.