Diyanet Hak ve Adalet Sen Genel Başkanı İbrahim Kaya, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle basın açıklaması yaptı. 19 Mayıs 1919 tarihinin yeni Türkiye’nin inşasında önemli rol oynadığına dikkat çeken Kaya, bağımsız ve güçlü Türkiye’nin var olmasında Milli Mücadele’nin başlangıcı olan 19 Mayıs tarihinin önemli bir yeri olduğuna vurgu yaptı.

Türk gençliğinin ahlaklı ve erdemli bireyler olarak yetişmelerinde din olgusunun önemli olduğuna dikkat çeken İbrahim Kaya, Türk Milletinin istiklalinin ve istikbalinin yegane koruyucusunun gençler olması nedeniyle  bu bayramın gençlerimize ithaf edildiğini belirterek şunları söyledi:

“Bağımsızlık ve özgürlük imanlı Türk gençleri sayesinde mümkün olabilmiştir. Vatan, bayrak ve din bağlamında kutsiyetlerini koruyarak onurlarını kurtarmanın düşüncesiyle ölüme koşan Türk gençliği onurlu bir zafer kazanarak adeta destan yazmıştır. Milletin ruhunda özgürlük ve bağımsızlık meşalesi Milli Mücadele ile ateşlenmiştir! Bunun ilk günü ise 19 Mayıs günüdür.

Dün olduğu gibi bugün dahi vatan topraklarını işgal etmek hevesinde olan karanlık düşünceler vardır. Bu hainlere göz açtırmayacak olanlar ise Türk gençliğidir. Emperyalist işgalci devletleri kirli düşünceleriyle beraber topraklarımızdan söküp atan o günün milli iradesidir. O gün, nasıl ki birlik ve beraberlik içinde büyük ve güçlü bir inançla düşmanlarına karşı koymuşlarsa bugün de aynı kararlılıkla düşmanlarına karşı koyacak imanlı gençlerimiz yetişmektedir. Bu itibarla, 19 Mayıs milletin yeniden dirildiği gündür. Millet olma bilincinin geliştiği, vatana, bayrağa ve dine karşı güçlü bir uyanışın milletin ruhuna yerleştiği gündür.

Türk gençliği her zaman uyanık olmalıdır. Vatana ve kutsal saydığı değerlerine karşı bir saldırı olduğu zaman geçmişte olduğu gibi yine destan yazmak üzere hazır olmalıdır. Çünkü bu güzel vatanı koruyup, devleti ve milletiyle geleceğe taşıyacak olan gençlerdir. Şer odaklarına karşı her zaman dikkatli olunmalıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, aziz milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum. Şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş olan gazilerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyorum. “