Başkan Ergül'ün 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü mesajı;

"82’'inci yılında bizlere, milletimize, Türk gençliğine bıraktığı mirasa tutku ve kararlılıkla sahip çıkacağımıza bir kez daha söz vererek Cumhuriyetimizin banisi Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü özlemle anıyoruz.

Fazıl Hüsnü Dağlarca’nın “Kırk asırlık yolu bir hızda alan Türk” olarak nitelediği Atatürk, yaşadığı dönemin önüne geçen görüsü, azmi, kararlılığı ve vatana duyduğu aşk ile birçok milletin bir asırda yapabileceklerini, maalesef kısa denebilecek ve savaşlarla geçmiş ömrüne sığdırarak tarihin takdir ettiği bir lider olmuştur. Atatürk, daha önce de birçok kez ifade ettiğimiz gibi asgari değil azami müşterekimiz, milli liderimiz ve ebedi başkomutanımızdır.

Bu duygu ve düşüncelerle ebediyete intikalinin 82. senesinde, kurucu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü, onun sevk ve idaresinde millet için ve vatan için mücadele etmiş, Türk demokrasisi için hayatını vakfetmiş, devletin bekası ve milletin birliği için canını feda etmiş kahramanlarımızı ve şehitlerimizi rahmetle anıyor, “mevcudiyetimizin ve istikbalimizin yegane temeli” olan istiklalin, cumhuriyetin ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin muhafazası için söz veriyoruz.”