Düğün sezonun yaklaşmasıyla birlikte milyonlarca insanın merak ettiği 'Düğünler nasıl yapılacak?' sorusu da cevap bulmaya başladı.

Korona virüsün Türkiye'de etkisini kaybetmeye başlaması ve yaz aylarının kendisini göstermesiyle birlikte, evlenerek yuva hayali kuran binlerce çift, düğünlerini yapabilmek için çözüm arayışında. Öte yandan düğün salonu işletmecileri de salgın nedeniyle alınabilecek tedbirleri netleştiriyor.

İşletmecilerin alacağı önlemler arasında masaların aralarındaki uzaklık mesafeleri, düğün öncesi ve sonrası dezenfektasyon uygulama, davetlilere maske dağıtma, ateş ölçer ile düğün girişlerini kontrol atlına alma gibi bir takım tedbirler yer alıyor.

ERİL DALINA AYRI HALAYA AYRI MUAMELE

Düğün esnasında ise pistte maskesiz oyun oynamaya izin çıkmayacağı üzerinde durulurken, takı merasiminde de teması minimuma indirmek için takıların ortak kutuya atılacağı bir çözüm olarak düşünülüyor. Böylelikle tokalaşma gelin ve damada sarılmanın da önüne geçilmesi planlanıyor.

Öte yandan düğünlerde erik dalı gibi oyun havalarına sosyal mesafe kuralları çerçevesinde izin verileceği belirtilirken halayın veto yiyebileceği konuşuluyor. Uzmanlarda virüsün henüz etkisini tamamen kaybetmediği uyarıları gelmeye devam ederken halay gibi yakın temasın söz konusu olduğu aktivitelerden uzak durulması gerektiği tavsiye ediliyor.