Başkan Altuğ bu dönemde özellikle dükkan sahiplerinin esnaflardan alacakları kiraları ertelemeleri ya da karşılıklı anlayışla süreci atlatmalarının ticari yaşamın devam etmesi açısından önemli olduğuna dikkat çekti.

Ticaret erbabı zor günlerden geçiyor

Altuğ açıklamasında şunları dile getirdi: “ Koronavirüs pandemisi tüm sektörleri olduğu gibi özellikle ticaret alanında da ekonomiyi olumsuz etkilemeye devam ediyor. Vaka sayısının kontrol altına alınması amacıyla alınan tedbirler neticesinde sınırlı zamanda sınırlı sayıda müşteriye hizmet eden ticaret erbabımız oldukça zor günler geçiriyor. Maksimum tedbirle çalışmaya ekonomiye katkı vermeye gayret eden esnafımızın mülk sahipleri tarafından da desteklenmesi gerekmektedir.” dedi.

Bu süreci dayanışma ile aşacağız

Bu dönemin atlatılabilmesi için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini vurgulayan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ, “Esnafın para kazanamadığı, istihdam sağlamakta güçlük çektiği, çarklarını döndürmeye çalıştığı bu dönemde mülk sahiplerinin kira konusunda ısrar etmemeleri ileri ki tarihlere ötelemeleri ya da bu dönem için fazla talepkar olmamalarını öneriyorum.

 Mülk sahiplerinin kiracılarına sahip çıkması bu süreçten çıktığımızda kazanan, üreten, istihdam sağlayan ticaret erbabı için çok önemli olacaktır. Bugün bu desteği veremezsek mülk sahipleri kiracılarını kaybedebilir ve sürecin sonunda da ticari hayatın getirdiği zorluklar nedeniyle yeni kiracılara ulaşamayacak noktaya gelinebilir.

Mülk sahiplerimizin kiracılarına sahip çıkacaklarına ve bu zorlu süreci hep birlikte dayanışma ile aşacağımıza inanıyorum. Nasıl devletimiz kendi alacaklarını öteliyorsa, kredi alacaklarını öteliyorsa, mülk sahipleri de kiralarını bir müddet olsun erteleyebilirler. Karşılıklı anlaşarak hoşgörü çerçevesinde iki tarafın da mağdur olmayacağı çözümler üretilebilir. Bu konuda dükkân sahiplerinin biraz daha anlayışlı olmalarını tavsiye ediyorum.”