Kanada merkezli ShoeX adlı bir firma, tek kullanımlık maskelerin neden olduğu tıbbi atıkların önüne geçmek için, dünyanın kahveden yapılan ilk maskesini üretti. ShoeX kurucusu Thanh Le, maskenin yeniden kullanılabilir olduğunu ve biyolojik olarak parçalanabildiğini söylüyor.

Le, AATCC-100 Sertifikası alan maskeyi “yüzde 100 vegan” olarak tanımlıyor. AirX adındaki yüz maskesini sadece koronavirüsün yayılmasını önlemeye yardımcı olmak için değil, aynı zamanda gezegeni de korumak için tasarladıklarını belirten Le, “Yüz maskeleri, daha uzun bir kullanım ömrüne sahip olmalı. Tamamen çevre dostu olan AirX', hepimizi daha temiz yaşam alışkanlıklarına doğru proaktif bir adım atmaya yöneltiyor” dedi.

Beyaz, siyah, gri, mavi ve elbette kahve kahverengi olmak üzere beş farklı renk seçeneğine sahip olan AirX yüz maskeleri oldukça şık duruyor. Le ayrıca çok yakında aynı yaklaşımla AirX N95 adında yeniden kullanılabilir kahve maskeleri üreteceklerini de ifade etti. Beşli paket halinde ShoeX'in resmi internet sitesinden satışa sunulan AirX maskeleri, 19 dolar (131 TL) karşılığında satın alınabiliyor.