Süreci İyi Değerlendiren Firmalar Cirolarını Arttırdı

Fxy Bilgi Teknolojileri Ve Dijital Pazarlama firması yetkilisi Murat Durak yaptığı açıklamada , insanların covid-19 tedbirleri alınmaya başlaması ile beraber alış-veriş alışkanlıklarında da değişiklikler yaşandığını , ticaretin bu süreç ile beraber internete kaydığını belirtirken , Eticaret yatırımı yapan firmaların cirolarını %86,40 oranına kadar arttırdıklarını belirtti.

82 Milyon Nüfusu olan Türkiye’de eticaret Hacmi 59.9 Milyar Türk Lirasıdır.

Ticarette Değişmeyen Tek şey ‘’DEĞİŞİM’’

Murat Durak süreci değerlendirirken şu ifadeleri kullandı ''Özellikle küçük işletmelerin ve kobilerin , Eticaret gelişimi karşısında Covid-19 süreci bize yeni alışkanlıklar kazandırırken , alış veriş alışkanlıklarımızı da değiştirmeye başladı. Alış veriş merkezlerinin bir süre kapalı kalması , marketlerde oluşan uzun kuyruklar, alınan uyarı ve tedbirlere uymayan bunun yanı sıra sosyal mesafe kuralını ihmal eden insanlar , hastalık riskine karşı internetten alış veriş yapılmasını daha cazip hale getirdi.

Bu süreçte internet satışı sistemelerine yatırım yapan kobi ve firmalar hızlı bir ticari yükseliş yaşarken krizi fırsata çevirmiş oldular. Hizmet verdiğimiz müşterilerimizin cirolarında ciddi artışlar kaydedildi. Eticaret yatırımı yapmayan kobi ve firmalar ya mücadele edecekler , yada cirolarını hızla yükselten firmaları izleyecekler ‘’ ifadesini kullandı.

Türkiye’de eticaret verileri

Tübisad ve Deloitte verilerine göre Dünya’da Instagram kullanımıda Türkiye ilk 5’te yer alırken , Sosyal medya kullanımında Avrupa ‘da birinci , ve yine Sosyal medya da geçirilen zamanda Avrupa’da birinci - mobil satın alma oranının en yüksek olduğu Ülke olarak kaydedildiğini belirtti. Ayrıca bu verilere göre Türkiye’de 66.304.603 adet kredi kartı ve 146.375.337 Banka Kartı bulunmaktadır.

Son 2 yılda kredi kartı ile ödeme yapma ve güvenli alış-veriş oranı ciddi artış kaydetti. Ödemelerin

% 65 Kredi Kartı ile gerçekleşirken , %24 ‘ü kapıda ödeme seçeceği , % 8 ilk kısımıda banka eft işlemleri ile gerçekleşti. Kalan %3 lük kısımda puan - promosyon- hediye vs.gibi diğer yöntemlerle gerçekleşti.

Covid-19 Sürecinde Satışı Artan Sektörler

Satışını yaptığımız eticaret sisteminde kayıtlı olan 8500 firmanın sektörlerleri Mart ve Nisan Ayı Ciroları aşağıdaki şekildedir.

Fxy Bilgi Teknolojileri ve Dijital Pazarlama Hakkında

2004 yılından günümüzü yurt içi ve yurt dışında müşterilerine eticaret sitesi kurulumu , web tasarımı ve programlama , Dijital Medya Pazarlama Danışmanlığı hizmetlerini SAKARYA ÜNİVERSİTESİ TEKNOKENT bünyesinde faaliyetlerini gerçekleştiren ödüllü bir teknoloji firmasıdır. Türkiye başta olmak üzere , İngiltere , Avusturya , Almanya ve Amerika ‘da referansları bulunan firma yaptığı projeler ile TRT , TRT HABER , Kanal 24 Haberlerine konu olmuş , Türkiye Bilişim Derneğinden Ödüller almıştır.