Halk54.com Whatsapp İhbar Hattına gelen şikayet şöyle;

"Bizler Eczacı Teknisyenleri olarak hafta içi ve cumartesi günleri  09:00/19:00 saatleri arasında 10 saat çalışıyoruz. Büyükşehirlerde ki ulaşım ve trafik problemleri göz önüne alındığında bu süre en iyi ihtimalle 12 saate çıkıyor. Haftada en az 60 saatimiz eczanede geçiyor.

Pandemi nedeniyle kısa bir süreliğine 1 saat geri çekilen çalışma saatleri 1 Haziran itibariyle tekrar 10 saate çıkarıldı. 4857 sayılı iş kanununda yer alan 45 saat çalışma süresinin 15 saat üstündeyiz. Ailemize ve sosyal hayatımıza ayırabileceğimiz bir vakit yok.

1. basamak sağlık kuruluşu personelleri günden güne daha fazla yıpranıyor. Oysa ki kapanış saatlerinin bir saat geri alınması ve cumartesi günleri nöbetçi sayısının arttırılmasıyla, kapalı olan eczaneler hiç bir vatandaşımızı mağdur etmeyecek şekilde sürdürülebilmekteydi. Bununla birlikte biz çalışanlara ciddi bir motivasyon kaynağı olmuştu.

Bizler bu konuda sosyal mecralarda gerek imza gerek mail yoluyla binlerce meslektaşımız tepkide bulunsakta dikkate alınmadı. Sizlerden bülteninizde küçücük bir yeri bizlere ayırıp sesimiz olmanızı rica ediyoruz."