İYİ Parti Sakarya İlçe Başkanı E. Serdip Dokumacı yaptığı açıklamada;

"Türk milletinin bağımsızlığının ve özgürlüğünün resmi adımlarının atılmasına başlanmasının üzerinden tam yüz yıl yani bir asır geçti.Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarıTürk milletini arkasına alarak Ya İstiklal Ya Ölüm parolasıyla yürüttükleri mücadelenin  ve Türkiye Cumhuriyetinin temelini 23 Nisan 1920de T.B.M.M.yi açarak atmışlardır.Bu gün Egemenliğin Türk Milletine geçtiği gündür.

Büyük bir çoşku ile kutlayacağımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 100. yılınıne yazık ki malum durum nedeni ile evlerimizde kutlayacağız.Bu süreçtebu durumu bir fırsata çevirerekçocuklarımıza milli mücadeleyibayrağımızıüzerindeki ayınyıldızınrenginin anlamınıAtatürkümilli mücadelenin ne kadar zor şartlarda kazanıldığını ve kazanılmasa idi neler olabileceğiniegemenliğin millette olmasının ne demek olduğunuanlayacakları şekli ile anlatalım.Anlatalım kiyaşadıkları cennet vatanınnasıl bir mücadele ile Ataları tarafından düşmanların elinden kurtarıldığını daha iyi anlasınlar.

Bu vesile ile başta çocuklarımız olmak üzereTürk milletinin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramını kutlarnice bayramlara sağlıkla ulaşmayı temenni ederim." ifade etti.