Normalleşme sürecinde bir çok yer açılırken eğlence mekanları ne zaman açılacak diye bekleyenler bir süre daha beklemek zorunda kalacak. Bugün itibari ile restoran, kafe, pastahane, kıraathane, çay bahçeleri, dernek lokali, yüzme havuzu, kaplıca türü işletmeler belirlenen kurallar dahilinde saat 22:00'ye kadar hizmet vermeye başladı. Eğlence mekanları ile nargile satışı bu kapsamın dışında kaldı.. 

BİR SÜRE DAHA KAPALI! 

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Eğlence mekânları ile nargile içilen yerler bir süre daha kapalı kalmaya devam edecektir" dedi.  Gençler ise, eğlence mekanların açılacağı günü dört gözle bekliyor...

NERELER AÇILDI?

81 kentte olduğu gibi Sakarya'da da şehirlerarası yollarda seyahat kısıtlaması kaldırıldı. Otobüs firmaları ve ticari araçlar bugün itibariyle yola çıkmaya başladı. Ancak kısıtlama, olumsuz bir durum görülmesi halinde yeniden getirebilir. Ayrıca turizm tesisleri saat sınırlamasına tabi olmazken, yol güzergahlarındaki dinlenme tesisleri de bugün itibariyle hizmet vermeye başladı. Deniz turizmi, balıkçılığı ve taşımacılığıyla ilgili sınırlamalar da belirlenen kurallar dahilinde kaldırıldı.

KAMUDA NORMAL MESAİYE BAŞLANDI

Sakarya'da idari izinde bulunan veya esnek çalışma sistemine dahil olan kamu personeli, bugünden itibaren normal mesaiye başladılar. Sağlık Bakanlığı tarafından tanımlanan ve takibi yapılan kronik hastalığı olan kamu personelinin durumları ise ilgili kurumlarca değerlendirilecek.

ESNAF YENİDEN İŞİNİN BAŞINDA AMA MASKELİ

Kentteki esnaf ve sanatkar olarak işletme sahibi 65 yaş üstü vatandaşlar ise maske, mesafe, temizlik şartına riayet şartıyla işlerinin başı yapaya başladı.

GEREKLİ ÖNLEM ALMA KOŞULUYLA BURALAR DA AÇIK

Bireysel sporlarla ilgili sınırlamalar kaldırılırken, kentteki spor tesisleriyle içlerindeki tesisler, gece 24.00'e kadar hizmet verecek. Hayvan satış yerlerinin de açıldığı Sakarya'da, gençlik merkezleri, kütüphaneler belirlenen önlemleri alma koşuluyla açıldı. Diğer yandan bugünden itibaren kentte açık havada organize edilecek konser etkinlikleri de belirli kontrol dahilinde gerçekleştirilebilmesinin önü açıldı.

YAŞLILAR İÇİN SOKAĞA ÇIKMA SINIRLAMASI DEVAM EDİYOR

Ülke genelinde olduğu gibi Sakarya'da 65 yaş ve üstünün sokağa çıkma sınırlaması ve pazar günleri 14.00-20.00 saatleri arasında istisna kapsamında olma uygulaması devam edecek. Diğer yandan 20 yaş altıyla ilgili sokağa çıkma uygulaması 18 yaşa indirildi. 0-18 yaş grubu Çarşamba ve Cuma günleri saat 14.00-20.00 arasında çıkmaya tabi olmayacak.

NORMALLEŞME TAKVİMİ 2020

- Birinci aşama 11 Mayıs 2020

- İkinci aşama 27 Mayıs-31 Ağustos 2020

- Üçüncü aşama 1 Eylül-31 Aralık 2020

- Dördüncü aşama ise aşının bulunmasının beklendiği 1 Ocak ve sonrası olarak planlandı.