Hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasağı boyunca halkın ekmek ihtiyacının bir kaç münferit olay haricinde tüm Türkiye'de müemmel bir şekilde yürütüldüğünü belirten Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı bir basın açıklaması yaptı.

İşte Başkan Balcının o açıklaması;

İçişleri Bakanlığımızca, pandemi tedbirleri çerçevesinde, 30 Büyükşehir ve Zonguldak ilimizde uygulamaya koyduğu “sokağa çıkma yasağı” kapsamında, bugün de dün olduğu gibi “ekmek dağıtımında” herhangi bir sorun yaşanmamıştır.

Biliyorsunuz ki, bu hafta, “ekmek dağıtımları”nın daha düzenli olması düşüncesiyle, vali ve kaymakamlıklarımızın başkanlığında, fırıncılar odalarımız, yerel yönetimler, emniyet ve jandarma temsilcilerinden oluşan komisyonlar kurulmuş, her mahalle için muhtar görüşleri de alınarak, dağıtım bölgeleri oluşturulması marifetiyle süreç yönetilmiştir. Ancak, bazı münferid olayların, kimi yayın organlarında üzerine basa basa veriliyor olması, “süreci baltalamaktan başka bir şey değildir”…

Odalarımızdan aldığımız geri bildirimler göstermektedir ki, söz konusu illerimizde, vatandaşlarımızın ekmek ihtiyaçları, fırınlarımıza ait araçlarla 'mahalle, sokak, cadde ölçeğinde' muntazam bir şekilde dağıtılmıştır. Başta, tüm fırıncı camiamıza, kamu kurum ve kuruluşlarımızın değerli yöneticilerine ve bizlerle birlikte hareket eden Vefa Sosyal Destek Birimlerimiz çalışanlarına yürekten teşekkür ediyorum.