DERİN KAYGILAR

“Dünya olarak zorlu süreçlerden geçtiğimiz bu dönemde Covid-19 virüs olayının yanısıra ekonomik sorunlar da baş göstermektedir” diyen Çetintaş, bu dönemde artan ekonomik kaygılar insanlarda psikolojik sorunlar yarattığını kaydetti.

SORUNLAR ARTTI

Başkan Yardımcısı Çetintaş, “Sakarya kentimizde de sağlık ve ekonomi kaynaklı sorunlar birleştiğinde intihar vakalarında hızlı bir artış gözlenmektedir. Bu olayların artışı toplumda derin bir buhran yaşandığının göstergesi olmuştur. İnsanlarımız bu zorlu süreçle başa çıkmaya çalışırken mevcut iktidarın kötü yönetilen, keyfi, müsrif ve plansız ekonomi politikaları insanlarımız üzerinde derin psikolojik sorunlara yol açmıştır” dedi.

BAŞARISIZLIK

Çetintaş şöyle konuştu: “Düşünün zaten Covid-19 virüsü ile oluşan bir ekonomik buhrana birde devletin ekonomi alanında ki başarısızlıkları da ekleniyor. Sakarya genelinde ayda ortalama 1, 2 veya en fazla 3 olan intihar vakaları sadece geçtiğimiz Nisan ayında 5’e yükseldi. Vatandaşlarımız en temel, yaşamsal gereksinimleri karşılayamayacak hâle düşmeleri de onları tükenmişlik duygusuyla baş başa bırakmaktır. Bu tablo karşısında ilimizde yaşanılan intihar girişimlerinin artmış olması bizleri derin bir üzüntüye sevk etmiştir. İnsanlarımızın iyi yöneltilmiş bir ekonomi politikası ile birlikte, huzur dolu, müreffeh, yaşam kalitesi yüksek bir gelecekle buluşması en büyük temennimizdir.”