Kandilli Rasathanesi'nden yapılan açıklamada Elazığ'ın Sivrice ilçesinde saat 20:55 itibariyle  6.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yerin 6,75 kilometre derinliğinde gerçekleştiği öğrenilen deprem bölgede Mardin, Şırnak ve Diyarbakır gibi bir çok ilde hissedildi. Bu depremden sonra saat 21:08'de 5.4 ve 5.1 olmak üzere büyüklüğünde daha iki deprem daha yaşandı.

Yaşanan deprem sonrasında Elazığ Valiliği tarafından hemen hasar tespiti ve yaralı olup olmadığı kronusunda çalışma başlatıldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu deprem sonrasında kameraların karşısına geçti. İl merkezinde kendilerine gelen bir yıkım ve yaralama olmadığını belirten Bakan Soylu, Sivrice, Pötürge ve bölgesinde biri iki binanın yıkıldığı bilgisi geldiğini belirtti.

Canlı yayında konuşan Bakan Soylu,"Bölgede bütün arkadaşlarımız görevlerin başında ve gerekli çalışma yapılıyor. Yine köylerden sağlıklı bilgi alınmaya çalışılıyor. Elazığ ve çevresinde herhangi bir ölüm bilgisi ulaşmadı. Çevre illerde de 5'in üzerinde artçı sarsıntılar oluştu. Şu ana kadar herhangi bir ölüm ihbarı yok. Arkadaşlarımız muhtarlarla görüşüyorlar oralara intikal ediyor” dedi.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, “Elazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana gelen depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun” dedi.
İletişim Başkanı Altun, sosyal paylaşım sitesi Twittler hesabından yaptığı paylaşımda, “Elazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana gelen depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Devletimiz ilgili tüm kurumlarıyla olayın takipçisidir, vatandaşlarımızın emniyeti, can güvenliği önceliğimizdir. Allah milletimizi her daim korusun, kollasın!” ifadelerine yer verdi.