Kiracısı olduğu dükkanın kendisinden habersiz belediye ekipleri tarafından boşaltıldığını iddia eden Mustafa Ayvaz, dükkan içindeki mallarını almak için hukuk mücadelesi başlattı. Yaklaşık 5 yıldır elindeki görüntülerle hukuk mücadelesi veren Ayvaz, "Tüm param gitti, herşeyimi kaybettim" dedi.

2016 yılında Adapazarı Cumhuriyet Mahallesi Şal Sokak'ta bulunan işyerinin bulunduğu binanın satılmasının ardından bu olayların başladığını ifade eden Mustafa Ayvaz, "8 tane esnafın da kiracı olduğu bina, mülk sahibi tarafından satıldı. Bizlere tebligat dahi yapılmadan dükkanlarımız, Adapazarı Belediyesi Zabıta ve Temizlik Müdürlüğü ekipleri tarafından boşaltıldı” dedi.

Kiracısı olduğu dükkanın hafta sonu kapalı olduğu sırada belediye ekipleri tarafından kapısı kırılarak açıldığını iddia eden Ayvaz, "Dükkanlarımızın kapıları kırılırken kameraya da almışlar. ‘İtina ile kapı kırılır’ diye, çektikleri görüntülerde de dalga geçmişler. Bu görüntüler elimde mevcut. Kamera görüntüleri zaman zaman kesilmiş, birçok mal kayıt altına alınmamış” diye konuştu. 

Olayı duyduğunda dükkana gittiğini söyleyen Ayvaz, belediye ekiplerinin kendisini içeriye almadığını, 'her şey kayıt altına alınıyor, daha sonra size iade edilecek' şeklinde cevap aldığını öne sürdü.

Dükkanından boşaltılan malların bir yıl sonra kendisine iade edildiğini ancak mallarının yarısının olmadığını belirten Ayvaz, "Dükkanımdan boşaltılan mallar Yorgalar Mezarlığı'ndaki depoya götürüldü. Depoya gittiğimde mallarımın yarısı yoktu. Olan mallar da rutubetten kullanılamaz hale gelmişti. Dükkanımda ceketimin cebinde olan 18 bin euro da depoda yoktu. Herşey kayıt altına alınıyor dediler ama hiçbirşey kayıt altına alınmamış. Bu olaylar üzerine hukuk mücadelesi başlattım. Kovuşturmaya yer olmadığı kararı verildi. Bunun üzerine itiraz ettim. Hukuk mücadeledem 5 yıldır devam ediyor. Herşeyimi kaybettim" dedi.