Sakarya'da galerici esnafları ve emlakçılık yapan esnaflar bir araya geldi. Galerici ve emlakçı esnafı, araç alım-satım yönetmeliği ve sorumlu emlak danışmanlığı yönetmeliğiyle ilgili konuları gündeme aldı. 

Özgül Belgelendirme Marmara Bölge Sorumlusu Murat Aktaş, programda yaptığı konuşmada, yönetmeliğin en önemli konularından birisinin mesleki yeterlilik belgeleri olduğunu ve bu belgeleri tüm galerici ve emlakçı esnaflarından almasının artık zorunlu olduğunu belirtti.

Türkiye'de emlak sektöründe ve araç alım-satım sektöründe mesleki yeterlilik belgesi vermeye yetkili birkaç kuruluştan biri olduklarını anlatan Aktaş, "Bizler Bakanlık yetkisi ile 81 ilde sınav ve belgelendirme yapmaktayız. Bu noktada adayların başvurularının alınması, sınavların yapılması ve basarili olanlara belgelerinin verilmesi süreci başarılı bir şekilde yürütülmekte ve bu konuda adaylara, mevzuata uygun olarak bilgilendirmeler yapılmaktadır" diye konuştu.

Programın sonunda Sakarya’da emlak ve galerici esnaflarından mesleki yeterlilik sınavına girerek başarılı olanlara belge takdimi yapıldı.