Engelliler Federasyonu Genel Başkanı Emriye Köse, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü olması dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımladı

Engelliler Federasyonu Genel Başkanı Emriye Köse mesajında “Engelli bireylere yönelik toplumsal farkındalığın artırılması amacıyla Birleşmiş Milletler tarafından 3 Aralık, ‘Dünya Engelliler Günü’ olarak kabul edilmiştir. Bu önemli günde dünyanın dört bir yanında düzenlenen etkinliklerde engelli bireylerin yaşamına ayna tutularak, onları daha fazla anlamamızı sağlayan çalışmalar yapılmaktadır.

Engellilik, doğal yaşamın bir sonucu olarak tüm canlılarda bulunabilen bir niteliktir; asla değersizleştirişi ve utanılası bir durum değildir. Engeli bulunan bireylerimizin de sağlıklı bireyler gibi yaşama, çalışma ve eğitim hakları bulunmaktadır.

Sadece bir gün değil, her gün engelli vatandaşların işlerini kolaylaştırma konusunda hassasiyet göstermeliyiz. Söz konusu bilinçle ilgili konuda farkındalık çalışmalarına daha fazla önem vermeliyiz. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutlar, hep birlikte sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir yıl dilerim” ifadelerine yer verdi.