//Nurettin Eryılmaz-Şevval Geçin//

Yağmurlu havalarında gelmesiyle birlikte engelli vatandaşlarımız zorluk yaşamaya başladı. Sosyalleşmek için bir bölge aradıklarını belirten vatandaşlarımız belediye yetkililerine seslenerek çözüm aradı

Halk54 mikrofonuna konuşan engelli Fevzi Bozkurt, sosyalleşmenin onlarında hakkı olduğunu belirtti. Bozkurt, “Yağmur engelinde veya çok aşırı sıcaklarda kendimizi korumak amacıyla herhangi bir yerimiz yok engelliler olarak. Ne merkez belediyemizin ne bölge belediyemizin bize siz şurada barınabilirsiniz ya da korunabilirsiniz gibi bir alternatifi yok. Şimdi kış geliyor, çıkabilirsek çıkacağız çıkamazsak evde köşe yastığı olacağız. Herhangi bir sosyalleşme olmayacak. İnsanlar bizi sadece dil ile anlıyor bizi bizden başkası anlayamaz. Biz bir araya gelince mutlu oluyoruz. Biz birbirimizin sıkıntısını çözüyoruz konuşuyoruz haliyle bunu bizlerinde buluna bileceği bir ortama sokma ihtiyacı hissettiriyor” dedi.

“GÜZEL GÜN GEÇİRMEK İSTİYORUZ”

Uzak bir ilçeden geldiğini belirten engelli Sabri Torlar ise, “Kapalı bir yerimiz olsa çok güzel olacak. Ben çok uzak yerden geliyorum. Bir 10-15 dakika ısınmak istiyoruz. Soğuk havalarda soğuktayız ve yeniden soğukta geri dönmek gerçekten zorlaştırıyor. Buraya geldiğimizde arkadaş ortamımız var ve bu şekilde güzel bir gün geçiriyoruz” ifadelerini kullandı.

“BİZİ GÖRMELERİNİ İSTİYORUZ”

Yağış sebebiyle Adapazarı tren istasyonunda bekleyen engelli Efrahim Solak ise yetkililere seslenerek çözüm istedi. Solak, “Yetkililerin bizi görmelerini istirham ediyorum. Adapazarı belediyesinin bize dışarı çıktığımızda duracak bir yer yapmasını istiyoruz. Yoksa acınacak haldeyiz. Evler boğucu geliyor. Herkes kendisini bilir. Bir arkadaşını görme ihtiyacı istiyoruz. Sosyalleşmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

“İSTASYONA SIĞINDIK”

Son olarak engelli Hüseyin Topal adlı vatandaşımız, hava koşulları sebebi ile sürekli evlerde kaldıklarını belirtti. Topal, evde psikolojik olarak sorunlar yaşadıklarını belirterek engelliler için ortam inşa edilmesini istedi. Topal, “Yağmur yağdı, tren istasyonuna sığındık. Sürekli evlerdeyiz haliyle sıkılıyoruz. Bizler de aktifleşmek istiyoruz. Kışın yağmuru, yazın güneşi… Bize yer olmayınca sorun yaşıyoruz” diye konuştu.