Özkoç, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, grup başkanvekilleri, milletvekilleri ve bakanların katılımıyla Anıtkabir’de Atatürk’ün mozolesine çelenk bıraktı.

Engin Özkoç, daha sonra ilk Meclis’te düzenlenen törene katıldı ve Meclis’teki özel oturumda yerini aldı.

“DİLERDİM Kİ; TÜM LİDERLER MECLİS’TEKİ BU COŞKUYU, GURURU PAYLAŞSIN”

Başta çocuklarımız olmak üzere tüm yurttaşların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladığını belirten Özkoç, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Cumhuriyetimizin, özgürlüğümüzün, millet egemenliğimizin kaynağı Türkiye Büyük Millet Meclisi, bugün 100 yaşında. Bir asrı deviriyoruz. Bunun gururu, coşkusu, mutluluğu var yüreğimizde. Dilerdim ki, başka Cumhurbaşkanı olmak üzere, siyasi parti liderleri Meclis’imizin bu tarihi gününde kutlamalarda yerini alsın. Af düzenlemesinde tek bir oy için gece yarısı Meclis’e gelebilen, parti programlarına katılmayı önceleyenlerin, Meclis’e gelmeyişle ilgili salgını gerekçe göstermesi samimi değil. Bizim varlık dayanağımız burası; haklarımız, özgürlüklerimiz bu çatı altında oluştu. Meclisimize, Cumhuriyetimize samimiyetle, inançla sonuna kadar sahip çıkmak zorundayız. Çocuklarımız ve  gençlerimizin yarını için mücadele ediyoruz ve onlara güveniyoruz!”