Erenler ilçesinin Erenler Mahallesi'nde başlayan ve daha sonra tüm ilçeye yayılan gece saatlerinde ortaya çıkan gizemli kötü kokunun kaynağı merak konusu oldu.

Kokunun nereden geldiğine dair çeşitli iddialar ortaya atılırken, Erenler ilçesinde ikamet eden vatandaşlardan gelen yoğun şikayetler üzerine Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri çalışmalarına hız verdi. 

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı çalışmalar sonucunda gizemli kötü kokunun kaynağı tespit edildi. Medyabar'ın haberine göre, ekiplerin yaptığı ilk tespitlerde yağmursuyu hattına kimyasal atık döküldüğü belirlenmesi üzerine durum jandarma ekiplerine bildirildi. 

Kimyasal atık şüphesi üzerine Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri, yağmursuyu hattına dökülen kimyasal atığın temizlenmesi için SASKİ ekiplerine haber verdi. SASKİ ekiplerinin yaptığı çalışma sonrasında kimyasal atık yağmursuyu hattından temizlendi. Kimyasal atığın yağmursuyu hattından temizlenmesine rağmen kokunun neden devam ettiği henüz tespit edilemezken, ekipler kokunun kaynağını bulmak için çalışmalarını sürdürüyor. 

Öte yandan Erenler ilçe geneline yayılan gizemli kötü kokunun kimyasal atık olma ihtimalinden şüphelenilmesi üzerine jandarma ekipleri de şüphelileri yakalamak için geniş çaplı çalışma başlattı.