Erenler Belediyesi Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısı Belediye Başkanı Fevzi Kılıç Başkanlığında Belediye Meclis Toplantı Salonunda gerçekleşti. Bir evvelki Meclis Toplantısına ait tutanağın okunarak kabul edilmesi ile başlayan meclis toplantısında 16 Madde karara bağlandı.

‘HALK ÇALIŞMALARDAN MEMNUN’

Gündem dışı söz alan Milliyetçi Hareket Partisi Meclis Üyesi Ahmet Öztürk Hacıeyüpoğlu, MHP grubu olarak mahalleleri gezerek muhtarları ziyaret ettiklerini ve belediye çalışmaları ile vatandaşların talepleri hakkında sohbet ettiklerini ifade etti. Hacıeyüpoğlu, “Genel olarak vatandaşlarımız belediyemizin sosyal alan çalışmalarından memnun. Sorunlar yok değil, var ama birlikte ve beraberlik içerisinde sorunları çözmeye ve ilçemiz için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

BİLGİ VERDİ

Ardından konuşan Başkan Fevzi Kılıç ise, 2020 yılının bereket ve huzur getirmesini temenni ederek Karakamış şehitlerini 105. yılında rahmetle andığını ifade etti. Başkan Kılıç, “Geride kalan 1 aylık süreç hakkında kısa bir bilgilendirmede bulunmak istiyorum. Halkımızın şikayetleri doğrultusunda metruk binaların yıkımına devam edildi. Kentsel Dönüşüm konusunda da bakanlığımız ile görüşme halindeyiz, çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

‘ÇALIŞMALAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYOR’

Başkan Kılıç, “Şehit Astsubay Yaşar Güller Caddemizde yağmur suyu ve alt yapı çalışmaları tamamlandı, SEDAŞ da çalışmalarına başlıyor. Hızlı bir şekilde caddemizde çalışmalar ilerliyor, inşallah kısa sürede güzel bir görünüm ile tamamlanacak. Amacımız yapılan işe harcanan maliyetin değmesi. O yüzden 0 dan caddemizi yeniliyoruz” dedi.

MECLİS GÜNDEMİ

Gündem dışı konuşmalarından ardından toplantı gündem maddelerinin okunması ve kabulü ile devam etti. 1-6, 10-16 maddeleri kabul edilirken 7-9 maddeleri ise İmar Komisyonuna sevk edildi.

AĞIZ VE DİŞ HASTANESİ

Toplantıda 10. Maddenin kabulü sonucunda Sağlık Bakanlığına 100 Ünitlik Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi yapımı konusunda yer temin edildi. Başkan Kılıç, “Sağlık Bakanlığımız ile yer konusunda ortak bir noktaya vardık. 100 Ünitlik Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nin şimdiden Erenler’imize ve Sakarya’mıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Toplantıda 11. Maddenin kabulü ile birlikte de 112 Sağlık Merkezi için yer tahsisi kabul edildi.