Uşşaki tarikatı şeyhinin Akyazı'da 12 yaşındaki kıza cinsel istismarda bulunmasının ortaya çıkmasının ardından Meltem TV'de 'Akıl Tutulması' isimli programa katılan Haliç Üniversitesi'nde görevli Erol Mütercimler, programda haddini aşan sözler kullanarak Sakaryalılara hakaret etti.

Mütercimler'in programda kullandığı sözler aynen şu şekilde:
"Bir vatandaş olarak İçişleri Bakanlığı'na bir rica ileteyim. Bu Sakarya bölgesi, FETÖ'cülerin yuvalanarak çıktığı yer. Arkadaş bu Sakarya'da ne oluyor ya bu tarikatlar niye burada. İçişleri olarak solcunun peşindesin, gazetecinin peşindesin. İyi güzel başarılı işler de yapıyorsun. İçişleri Bakanı olarak zaman zaman güzel işlerde yapıyorsun. Arkadaş bu Sakarya bölgesinde buradaki bu rezalet nedir bölgedeki? Bütün bu tarikatlar neden burada yuvalanmış? Buranın bir özelliği var, neyse bilmem. Bu Sakarya bölgesinde oturanların kalbi kırılırsa da kırılsın, canları cehenneme. Aynen böyle söylüyorum. Niye söylüyorum; Milli mücadele döneminde de biz en çok Gazi Mustafa Kemal Paşa iç isyanlarda nereden çekti biliyor musun? Yine bu bölgeden çekti. Buranın bir özelliği, bir şeyi var. Sosyolojik birşey var burada. "

Sakaryalıları hainlikle suçlayan Mütercimler'in bu haddini aşan sözler üzerine RTÜK harekete  geçti. Mütercimler'in sözleri incelemeye alındı.