İmam Hatipliler ile Sakaryalılara hakaret eden Erol Mütercimler’in yeni rezaleti ortaya çıktı. Bir televizyon programında katılan okuduğu kitapta Mütercimler, “Halk askere karşı kışkırtıldı” dedi. Mütercimler, “Bu arada o gece Sakarya’da bir düğün vardır. Düğün sürerken adı geçen eski vekil koruması aracılığıyla 50 bin kişiye bir mesaj çekiyor. Mesaj askerlerin darbe yaptıkları ve valiliği ele geçirdikleri şeklinde olup, halkı valiliğe yönlendiricidir. Mesajı çekildiği saat 22.30 sırasındadır. Bakın daha yeni başlamış” dedi. 

Elindeki kitabı okuyan Mütercimler, “O saatte valilik yerleşkesinde incin top oynamaktadır. Askerler henüz oraya o saatte gelmemiştir. İlginç olan diğer husus, Tugay Komutanlığı durumundaki Uğur Coşkun’un da aynı saatlerde terör saldırı gerekçesiyle Sakarya’da kendine bağlı olan Kışlalardaki bütün personeli Valiliğe yönlendirmiştir, oraya görevlendirmiştir” dedi. 

Mütercimler, “Yani farklı gibi gözüken eller hem askerleri hem halkı valilik önünde buluşturmuştur. Halk kışkırtılmış ‘askerin darbe yaptığını hatta yayılan dedikodulardan valiliği rehin aldığını zannetmektedir.  Asker olanlar ise olanın bitenin terör saldırısı dense de muhtemel bir tatbikat olduğu düşüncesindedir. Hatta tatbikat olduğunu öylesine inanan vardı ki olay yerine terlikle şortlar gelmiştir” dedi.

Mütercimler, “Askerlerin valiliğe ulaştığı saat 23.30 civarıdır. Halkta bundan kısa bir süre sonra ellerinde kesici, delici hatta ateşli silahlar olduğu halde mahalline gelmiştir. Bu arada rehin dedikodusu çıkartılan Vali Coş nerededir. Yukarı bahse geçen eski milletvekilinin düğününde yani Vali rehin alındı dendiği saatte mesaj çeken eski vekilin yanındadır. Anlayacağınız rehin alınma durumu söz konusu değildir. Bu Vali Coş epey bir serüvenleri olan birisi” diye konuştu.

Mütercimler, “Kısaca bir el veya eller o gece Sakarya’yı ayağa kaldırmıştır. Bu arada halk taşlarla yerleşke içindeki askerlere saldırmaktadır. Askeri personel oylayın bir tatbikat veya bir terör saldırısı olmadığını anladıktan sonra olay yerinden ayrılmak için büyük bir çaba gösterir. Bir kısmı kaçarak valiliğin hemen yanındaki tarlalara saklanır. Bir kısmı ise valiliğin içine sığınmıştır. Birinin o anlarda eşine çektiği mesaj da olduğu gibi yem olarak kullanılmışlardır. O gecenin en büyük mağdurunun oraya gönderilen yönlendirilen asker personel olduğu çok açıl değil mi!” dedi.

Bilindiği gibi son katıldığı televizyon programında Mütercimler, “"Bir vatandaş olarak İçişleri Bakanlığı'na bir rica ileteyim. Bu Sakarya bölgesi, FETÖ'cülerin yuvalanarak çıktığı yer. Arkadaş bu Sakarya'da ne oluyor ya bu tarikatlar niye burada. İçişleri olarak solcunun peşindesin, gazetecinin peşindesin. İyi güzel başarılı işler de yapıyorsun. İçişleri Bakanı olarak zaman zaman güzel işlerde yapıyorsun. Arkadaş bu Sakarya bölgesinde buradaki bu rezalet nedir bölgedeki? Bütün bu tarikatlar neden burada yuvalanmış? Buranın bir özelliği var, neyse bilmem. Bu Sakarya bölgesinde oturanların kalbi kırılırsa da kırılsın, canları cehenneme. Aynen böyle söylüyorum. Niye söylüyorum; Milli mücadele döneminde de biz en çok Gazi Mustafa Kemal Paşa iç isyanlarda nereden çekti biliyor musun? Yine bu bölgeden çekti. Buranın bir özelliği, bir şeyi var. Sosyolojik birşey var burada." diyerek Sakaryalılara hakaret etmişti.