Sakarya Adliyesi'nde 2010-2011 yılları arasında Başsavcı vekili olarak görev yaparken Manisa Cumhuriyet  savcılığına tenzil-i rübbe ile atanan bir süre Manisa'da görev yaptıktan sonra emekliye ayrılan Cumhuriyet Savcısı Kazım Özsoy, görev yaparken hakkında işkence yaptığına dair iddialara çok sert yanıt verirken, sosyal medya hesabından flaş açıklamalarda bulundu.

Özsoy, Sakarya'da 2010-2011 yılında görev yaparken belediyedeki FETÖ'cuların yolsuzlarına belediye imkanlarını peşkeş çekmelerine karşı resen soruşturma açtığını bu nedenle apar topar Manisa'ya tayin edildiğini açıkladı.

2011 yılında Kasım ayında çıkartılan kararname ile Sakarya Cumhuriyet Başsavcı vekilliğinde Manisa'ya savcı olarak atanan eski Kazım Özsoy hakkında işkence yaptığına ilişkin bir internet sitesi açıldı. Sitede Özsoy hakkında birçok işkence iddiası ileri sürüldü.

Kazım Özsoy Facebook hesabından yaptığı açıklamada iddiaların cemaat kaynaklı olduğunu belirterek şu açıklamayı yaptı:

"Manisa'ya başsavcılık ünvanım alınarak gönderildikten sonra 2014 yılının Ocak ayında başladım ve üstelik o tarihte şu an FETÖ'dan tutuklu olan ve meslekten ihraç edilen başsavcıya ve onun her türlü engellemerine rağmen.. Manisa'ya gelmeden önce başsavcı olarak görev yaptığım Sakarya ilinde FETÖ'nun en güçlü olduğu 2010 ve 2011 yıllarında belediyedeki FETÖ'cuların yolsuzluklarına ve belediye imkanlarını peşkeş çekmelerine karşı resen soruşturma açtım.. Eğer adım soyadımla internette arama yapar ve medyabar sitesine bakarsanız bunu net olarak görebilir ve apar topar kış günü Kasım ayında neden Manisa'ya gönderildiğimi anlarsınız. Sakarya İline de Karaman Başsavcısı iken FETÖ'cularla takışmam ve yaptığım soruşturmalardaki tutumum nedeniyle 2008 yılında tenzili rütbe ile başsavcı vekili olarak gönderildim"

İşte Kazım Özsoy'un o iddialara verdiği yanıtlar...

Eski başsavcı sözlerine şöyle devam etti:

"Bir kısmı faceden bana arkadaşlık teklifi gönderen ve bizleri kendileri kadar korkak sanan şeref ve haysiyet yoksunu şerefsizler...Bari küçük bir araştırma yapında iftira atarken komik duruma düşmeyin. Ben Malatya'da hiç çalışmadım ve yaşamadım. Daha üretici olun biraz. Komik duruma düşüyorsunuz.

Ayrıca sahte hesaplar üzerinden iftirayla saldırmak ve sonrada bunları twitleyerek kamuoyu oluşturmaya çalışmak, ancak sizin gibi soyu kırıkların işi olur.

Bakın ben size hizmet olsun diye kendi face adresime sizin sayfanın linkini koyuyorum ve bu yayını durdurmak benim için çok kolay olduğu halde yapmayacağım."