HALK54.COM/Nurettin ERYILMAZ
Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi (SAÜEAH) Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Kliniği, SAÜEAH Merkez Kampüsünde yapımı tamamlanan yeni binasında hizmet vermeye başladı.

Eski binada serviste tedavi gören hastalar da dün itibariyle ambulanslarla yeni binaya taşınırken, Sakarya yeni Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi bugün saat 09.00'da hasta kabulüne başladı. 

Eski bina çevresindeki esnaf ve eczaneler, eski binanın SAÜEAH Merkez Kampüsündeki yeni binaya taşınmasıyla tedirginlik yaşamaya başladı. Çevredeki esnaf, eski binada da poliklinik hizmetlerinin devam etmesini, aksi takdirde dükkanları kapatmak zorunda kalacaklarını ifade etti.

Halk54.com'a konuşan esnaflar, "Eski doğumevi binasında poliklinik hizmetlerinin kapatılması bizi zor durumda bıraktı. Buradaki hastanenin yeni binaya taşınmasıyla işlerimiz durma noktasına geldi. Yetkililere sesleniyoruz; eski binada da poliklinik hizmetleri devam etsin, aksi takdirde dükkanlarımızı kapatmak zorunda kalacağız. Poliklinikler kısa sürede hizmete girerse biz esnaflar olarak rahatlayacağız" diye konuştu.

Öte yandan eski Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesindeki bazı bölümlerin pandemi hastanesi olarak kullanılacağı ifade edildi. İl Sağlık Müdürü Doç. Dr Aziz Öğütlü, Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki bazı polikliniklerin eski doğumevi binasında hizmet vereceğini söyledi. Hizmete açılacak olan polikliniklerin hangi branş olduğu ise henüz netlik kazanmadı.