Bazı esnafların malın satış fiyatını gösteren etiketi satılan malların üzerine koymaması tepkiye neden oluyor. Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suç olan bu uygulamayı bir çok esnaf yerine getirmez iken etiketlerin olup olmadığını denetlemesi gereken zabıta ise ne yazık ki görevini yerine getirmiyor. Sakarya’nın 16 ilçesinde alış verişe çıkan halkı zor duruma düşüren etiket konmamasına zabıtanın seyirci kaldığını belirten esnaf, “Bu işe kim dur diyecek” diye sordu.  

Ürünlere etiket konulması 4822 sayılı kanun ve 4077 sayılı tüketicinin korunmasıyla ilgili kanunun ikinci kısım 12´inci maddesinin getirdiği zorunlu olmasına rağmen bir çok esnafın bu yasayı hiçe saydığını belirten vatandaşlar, “ Sakarya’nın bütün ilçelerini gezsinler. Çark Caddesi başta olmak üzere AVM’leri ve halkın yoğun alış veriş yaptığı noktaları gezsinler, baksınlar bakalım etiket var mı! Kaç esnaf etiket koyuyor! Kaç esnaf yasalara uyuyor! Bazı esnaflar fiyat etiketi koymuyor. Her gittiğimiz yerde fiyat sormak zorunda kalıyoruz” dedi.

Ürünlerin üzerinde fiyat yazmadığını belirten mağdur vatandaş, “Bu davranış yasayla suç olarak kabul ediliyor. Esnafa soruyoruz bizi tersliyor. Sebze ve meyve fiyatlarını sormaktan bıktık. Zabıta neden bunları denetlemiyor! Neden yaptırım yok! Neden halk mağdur oluyor! İlgili oda başkanları bu konuyla ilgili ne yapıyor! Sakarya bu kadar sahipsiz mi” diyerek tepkilerini dile getirdi.