Vatandaşların çevre, doğa ve hayvanlara karşı işlenen suçları hızlı ihbar edebilmesi için Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı ile Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Daire Başkanlığınca ortak yürütülen çalışma sonucu HAYDİ mobil uygulaması hizmete girdi.

İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya yaptığı değerlendirmede; “ Vatandaşlarımız, Apple Store ve Play Store üzerinden cep telefonlarına indirdikleri HAYDİ uygulamasıyla, T.C. kimlik numarası ve doğum tarihi bilgilerini yazarak giriş yapabiliyor. Giriş yaptıktan sonra, cep telefonuna gelen doğrulama kodunun girilmesiyle, uygulama etkin hale getiriliyor. 
Hayvan hakları ihlalinin yaşandığı herhangi bir olayda, uygulama üzerinden tek dokunuşla yapacağınız bildirim Çevre, Doğa, Hayvan Koruma Büro Amirliğimize bağlı ekiplerin en kısa sürede ihlalin yaşandığı yere gelip, işlem yapılması ile sonuçlanacak. İlimizde ki değerli hayvanseverlerin bu uygulamayı telefonlarına yükleyerek, hayvan hakları ihlali gördüklerinde bizlere bildirmelerini rica ediyorum.” dedi.

HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ’NÜ KUTLADI

Emniyet Müdürü Kaya , 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda; ‘’ Bugün 4 Ekim, yaşamımızı güzelleştiren sevimli dostlarımızın hayvan hakları günü. Her canlının, doğadaki dengenin korunmasında bir rolü vardır. Hayvan sevgisi, insandaki yardımlaşma, iyilikseverlik ve sevgi gibi duyguları geliştirir. Bunun için hayvanları sevelim, onları koruyalım, onlara eziyet etmeyelim.“ dedi.