Afetlere Hazırlık Yılı kapsamında İlimizde afetler öncesi hazırlık çalışmaları kapsamında eğitim ve tatbikatlar devam ediyor.

Ferizli Devlet Hastanesinde Yangın ve Tahliye Tatbikatı yapılarak, Temel Afet Bilinci Eğitimleri gerçekleştirildi.

Eğitim ve Tatbikata; AFAD İl Müdürümüz Hüseyin Kaşkaş, Ferizli Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Samet Kaymaz, Hastane Çalışanları ve AFAD Ekiplere katıldı.

AFAD Ekipler; Hastane çalışanları ile birlikte olası afet ve acil durumlarda hastane acil plan ve sivil savunma planlarını inceleyerek çalışanlarla fikir alışverişinde bulunarak tatbikata geçildi.

Tatbikatta senaryo gereği hastanenin çatı katında yangın meydana gelmesiyle bir hasta vatandaş mahsur kaldı. Çalışanlar yangını kontrol altına almasıyla mahsur kalan vatandaş için AFAD ve İtfaiyeye bildirerek olay bölgesine ekipler sevk edildi.

Hastane binasında çalışmalar yapan ekipler mahsur kalan vatandaşı yaralı olarak kurtararak sağlık ekiplerine teslim etti. Tatbikat başarıyla sona erdi.

Tatbikat sonunda ‘Temel Afet Bilinci’ eğitimi ve Tatbikat değerlendirmesi yapıldı.

İl Müdürü Hüseyin Kaşkaş tarafından gerçekleşen ‘Temel Afet Bilinci’ eğitimlerinde çalışanlara; Afet ve Acil Durumlarında AFAD’ın görev ve sorumlulukları, Sakarya’nın afetselliği, İlimizde ve Ülkemizde meydana gelen afet türleri, sağlık çalışanları olarak afetlere karşı ne kadar bilgiliyiz ve ne gibi tedbirlerimizin önlemlerimizin olduğu, afet öncesi, sırası ve sonrası neler yapabileceğimiz ve hangi doğru davranış modellerinin uygulanacağı, afet çantasının önemi ve içinde neler olması gerektiği ve evlerimizdeki eşyaların olası deprem durumuna karşı mutlaka sabitlenmesi anlatılarak bir de her ailenin aile afet planı olması gerektiği katılımcılara aktarıldı. İl Müdürümüz; afetlere karşı hep birlikte hazırlanmalıyız, özellikle kamu çalışanları olarak önce kendimizi afetler öncesi bilgiler ile bilinçlenmeli daha sonra çevremizi de bilinçlendirerek afetler öncesi hazırlıklı olmalıyız diyerek, hastane çalışanlarına ve Ferizli Devlet Hastanesi Başhekimine duyarlılıklarından dolayı teşekkürlerimi iletiyorum’ dedi.

Eğitim ve tatbikat değerlendirme toplantısı yapılması ile sona erdi.