Merkez Muhtarlar Derneği Başkanı Tülin Şenel, Faal Muhtarlar Derneği Başkanı Hadi Karabulut ve 53 köy muhtarı aynı zamanda Giresun Ziraat Odası Başkanı olan Nurittin Karan’a destek ziyaretinde bulunarak basın açıklamasında bulundu.

Fiskobirlik Yönetim Kurulu Üyesi Nurittin Karan’ın usulsüz bir şekilde yönetim kurulu üyeliğinin düşürülmesine 53 köy muhtarı adına tepki gösteren Tülin Şenel, FİSKOBİRLİK ile muhtarlar arasında köprü vazifesi kuran ve muhtarların yeniden Fiskobirlik’e fındık vermesini sağlayan Nurittin Karan’ın Giresun’un öz ve öz bir kurumu olan Fiskobirlik Yönetim Kurulu üyeliğinden düşürülmesini şiddetle kınadıklarını ifade etti.

53 köy muhtarı olarak sonuna kadar Nurittin Karan’ın yanında olduklarının altı çizen Şenel, “Biz bugüne kadar FİSKOBİRLİK başkanını ne sokakta, ne yanımızda ne derneğimizde ne de fındık üreticisinin yanında görmedik. Sayın başkanımıza karşı yapmış olduğu davranıştan dolayı kendisini 53 muhtarın adına şiddetle kınıyorum” dedi.

“LÜTFİ BAYRAKTAR’I GİRESUN’DA GÖRMEK İSTEMİYORUZ”
Giresun Merkez Muhtarlar Derneği Başkanı Tülin Şahin, Lütfi Bayraktar hakkında ortaya atılan iddialarla ilgili ise, “basın yayın organlarına da yansıyan haberlere göre FİSKOBİRLİK’te çalışırken bir kadının tacize uğradığı iddia edilmekte. Giresun’dan Lütfi Bayraktar’a sesleniyoruz; bütün Giresunlular olarak hiçbir ayrıştırma olamadan tüm kadınlarımıza sahip çıkacağız ve Lütfi Bayraktar’ı da bu şehirde kesinlikle istemiyoruz. Gerekirse biz bunun için miting bile düşünüyoruz. Bu adam bu şehirden ve Fiskobirlik’ten gidecek” diye konuştu.

CHP İL BAŞKANI BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ
CHP İl Başkanı Fikri Bilge, iddialar üzerine bir basın toplantısı düzenledi. Bilge şunları söyledi:

“Daha önce birlikte ticari anlamda kurumu zarara uğratan bazı usulsüz işler yapıldığı iddiaları gündeme gelmişti. Müfettiş geldi incelemelerini yaptı. Olayın bir ticari bir de hukuki boyutu var. Ticari boyutuna bakıldığında alım satımlarda hatalar olduğu tespit ediliyor ve FİSKOBİRLİK’e 27 bin lira ceza kesildiğini öğreniyoruz. Hukuki kısım da ise incelemelerde tespit edilen konuların hukuka teslim edilmesi gerekir. Ancak konu bakanlık tarafından gündeme getirilmedi.

FİSKOBİRLİK yönetiminden de ses çıkmadı. Olay AK Parti içinde bir iç hesaplaşmaya doğru gidiyor. Şu anda görevdeki zatın çürümüşlüğün içinde olduğu görülüyor. Bu arada birliğin başındaki zat ile ilgili vahim iddialar var, yerel ve ulusal basına da yansıdı. FİSKOBİRLİK’te yaşanan olayları acaba AK Parti’liler içlerine sindirebiliyorlar mı?