Sakarya ve ulusal basının önemli habercilerinden Gazeteci Nurettin Eryılmaz Sakarya Gazeteciler cemiyeti üyeliğinden istifa etiğini duyurdu.

Gazeteci Nurettin Eryılmaz “5 yılı aşkındır üyesi olduğum meslek derneği üyeliğimden kendi isteğimle ayrılmış bulunuyorum.

Sakarya Gazeteciler Cemiyeti’nde 5 yılı aşkındır üyesiydim. Kimseye kırgın, dargın değilim. Uzun uzun düşündüm, üyelikten istifa etme kararı alarak bugün itibarıyla istifa etmiş bulunuyorum. Saygı ile tüm kamuoyuna duyurmak isterim.

Düzgün kullanıldığında dernekleşmenin çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Sosyal bir dernekçilik her zaman birçok kişiye ve üyelerine faydalı olacağı gibi birçok sosyal projede üreterek hayata geçirmesi üyeler nezdinde çok yararlı olacağı düşüncesindeyim. Meslek derneği şehirde güçlü ve etkili olmalı ki dönem dışında aynı kişi başkan adayı olmamalı diye düşünüyorum.” diye konuştu.

Gazeteci Nurettin Eryılmaz kimdir?

Sakarya doğumlu uzun yıllar yurt dışında çalışma hayatının ardından Sakarya’ya dönerek Gazetecilik hayatına 1995 yılında başladı. Mersin Akdeniz TV de haber kameramanı, Sakarya’da ilk TV yayınına başlayan kanal 54 TV haber ve program kameramanı olarak uzun yıllar görev yaptı.

Sakarya Radyo TV haber kameramanı olarak uzun yıllar görev yaptı. Sakarya’nın ilk Kanalı 54 TV ve SRT TV’de haber programları hazırlayarak sundu. Eğitim öğretim kurumlarını yakından tanıtan programları hazırlayıp ekranlara taşıyarak buluşturdu. Her iki yerel TV de “hayırlı işler” adıyla esnaf tanıtımını amaçlayan programını hazırlayıp sundu. Her iki TV de Hüseyin Cumalı’nın hazırlayıp sunduğu ‘çark magazin’ adlı eğlence programının kameramanı ve program yapımcısı olarak görev yaptı.

Ulusal yayın yapan Mesaj TV’de haberci olarak Sakarya’nın haberlerini hazırlayıp Türkiye’ye aktardı. Kanal 7 TV bünyesinde bulunan Yurt haber ajansına Sakarya’nın haberlerini hazırladı. Kocaeli ilinden bölgesel yayın yapan Yavuz TV Sakarya bölge büro ve haber sorumlusu olarak görev yaptı.

1995 yılında Sakarya’nın ilk yerel gazetesi olan 1951 yılında yayın hayatına başlayan Adapazarı Akşam Haberleri gazetesinde muhabir olarak başladı; haber müdürü, yazı işleri müdürü, genel yayın yönetmeni olarak 13 yıl görev yaptı. 01.01.2018 tarihinde Gazetenin imtiyaz sahibinin değişmesinin ardından 7 ay çalışması esnasında gazete yönetimiyle fikir ayrılığı oluşması nedeniyle kendi isteğiyle gazeteden ayrıldı.

1997 yılında Reha muhtarla Show haber’de Sakarya haber sorumlusu olarak başladı. Reha muhtarın ateş hattı ve itiraf programlarında görev aldı. Birçok ünlü gazetecilerle çalışma fırsatı buldu. Halen görevini aralıksız olarak Show TV’de Sakarya ve çevre illerin haberlerini hazırlamayı sürdürüyor.

Halk54.com haber portalı kurulduğu günden bu yana haber müdürü olarak görevini sürdürüyor

Halen Sakarya Radyo Televizyon ve İnternet Yayıncıları Derneği (RATED) yönetim kurulu üyesi başkan yardımcısı olarak görev yapıyor.

Nurettin Eryılmaz 1967 yılı Hendek ilçesinde doğdu. İlkokulu ilçede, ortaokulu Kocaeli ilinde, liseyi Sakarya’da okuyan Eryılmaz, evli ve 2 çocuk babasıdır.