TV 264 ekranlarında her Cuma akşamı saat 21.00’de izleyicilerle “gazeteciler soruyor” isimli tartışma programında Ada Meydan Projesi ele alındı. Gazeteciler Zafer Tokuş, Safa Polat, Hakan Turhan ve Hüseyin Cumalı’nın her hafta katıldığı programda geçen yıl yıkılan eski vergi dairesi binası, yıkılması planlanan Adapazarı Belediyesi binası, eğer şartlar oluşursa Hilmi Kayın İş Merkezi ile Adapazarı Belediyesi’nin sol kısmında kalan üçgen şeklindeki adanın bir bütün olarak alınması masaya yatırıldı. 

Hava fotoğrafı üzerinden meydanla ilgili düşüncelerini aktaran Gazeteci Hüseyin Cumalı, “Ada Meydan Projesi bu şehrin çehresini değiştirir. Bu işi Başkan Mutlu Işıksu başarırsa heykelini dikmek lazım. Ayrıca bu meydana katılması istenen üçgendeki binalardan birisi Gazeteci Zeki Aydıntepe’nin ve bu binayı Aydıntepe Adapazarı Belediyesi’ne bağışlarsa elini öperim” dedi. 

Gazeteci Hakan Turhan ise, “Hilmi Kayın İş Merkezi ile üçgen olan ada da bu projeye dahil edilir ve bu iş yapılırsa Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu’yun makamında elini öperim” diye konuştu. Gazeteci Hüseyin Cumalı ise Hakan Turhan’ın el öpme anının fotoğraflarını Halk54.com olarak özel çekmeyi teklif etti.