Gazeteci Zafer Tokuş’un moderatörlüğünde yapılan ve gazeteci Hüseyin Cumalı, Gazeteci Safa Polat ve Gazeteci Aziz Güvener’in konuşmacı olarak katıldığı programa  Sakarya Gazeteciler Birliği Başkanı Zeki Aydıntepe telefon bağlantısıyla katıldı. 10 Ocak ile ilgili görüşlerini açıklayan Başkan Aydıntepe’ye soru sormak isteyen Hüseyin Cumalı’ya programın moderatörü Zafer Tokuş izin vermedi. Sansürün kaldırışının konuşulduğu programda kendisine sansür uygulandığını dile getiren Cumalı bu duruma isyan etti. 

Gazeteci Zafer Tokuş’u canlı yayında binlerce kişi önünde kınayan Cumalı, yine Başkan Zeki Aydıntepe, Başkan Sezai Matur başta olmak üzere basın meslek örgütü başkanlarının gazetecilerin sorunlarına eğilmediğini belirterek bütün başkanlara tepki gösterdi.
Hafta içinde Medyarota isimli sitenin genel yayın müdürü Ersin İbil’in kendi sitesinde AK Partili belediyeleri eleştirmesine tepki gösteren  Cumalı’nın köşe yazıları gündeme geldi. Cumalı’nın köşesindeki  “Hem AK Parti tribünlerine oynayacaksın, hem AK Partili Belediyelere ver yansın edeceksin, hem oğlun AK Parti Adapazarı İlçe Başkanlığı’nda Tanıtım Medya Başkanı olacak, hem AK Parti Milletvekilleri ile gezip şehre ve AK Parti kadrolarına görüntü vereceksin. AK Parti gemisinde olup da bunları yapmak samimimi” görüşü uzun süre gündeme alındı.

Konuya sert tepki gösteren gazeteciler, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ali İnsan Yavuz’un da “Hüseyin Cumalı çok haklı” diyerek Hüseyin Cumalı’nın yazdığı köşe yazısına Twitter hesabından tweet attığı konuşuldu. Gazetecilik mesleğinin zorluklarına değinen Cumalı, “Ersin İbil gibi sitesi olan Raif Ugan’da gazetecilik oynuyor. Zenginlerin habirini yapıyor ama kentin varoşlarına hiç gitmiyor” diyerek yine isyan etti. Öte yandan Cumalı’nın sert tepkisine Sakarya Gazeteciler Birliği Zeki Aydıntepe canlı yayın sürerken tepki gösterdi.

Moderatör Zafer Tokuş’u telefonla arayan Başkan Aydıntepe, “O Cumalı’nın işi bitti” derken, Gazeteci Cumalı ile “Bir tek Zeki Aydıntepe ile değil. Bütün basın meslek örgütü başkanları ile işim var. Önce basın mensuplarının hakkını savunacaklar sonra gelip bana caz yapacaklar. Alayından korkmuyorum” dedi.