TV264'de her hafta Cuma akşamı saat 21.00'de yayınlanan Gazeteciler Soruyor'da, gazeteciler yine Sakarya gündemini yorumladı. 

Program moderatör olan gazeteci Zafer Tokuş, geçen hafta gazeteci Hüseyin Cumalı ile yaşadığı soyunma polemiği nedeniyle canlı yayına katılamadı. Tokuş yerine gazeteci Aziz Güvener’in moderatörlüğünde yapılan programa gazeteci Hüseyin Cumalı, gazeteci Hakan Turhan ile Sakarya Seyyar Giyim Eşyası Satıcıları Esnaf Odası Başkanı Yekta Tepe katıldı.

Pandemi nedeniyle 418 saatlik tam kapanmanın ele alındığı programın ilk bölümünde Hüseyin Cumalı, başına poşet geçirip, “Şehrin yeni anahtarı poşet, eline poşeti alan şehri turluyor” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve  Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz tarafından duyurulan ve Orman Bölge Müdürlüğü bahçesine yapılması düşünülen 100 Yataklı Yoğun Bakım Hastanesi için yeni gelişme Tv264 Gazeteciler Soruyor programında gündeme geldi. Programda hastanenin Lefkoşa Acil Yardım Hastanesi’nin bire bir aynısı olacağı ilk kez açıklandı

Programın konuğu Sakarya Seyyar Giyim Eşyası Satıcıları Esnaf Odası Başkanı Yekta Tepe ise bayram öncesi esnaflar olarak beklentilerini açıkladı. Tepe, bayramda açamayan bir çok esnafın mesleğini kaybedeceğini söyledi.

Daha sonra programın devamında Sakarya'daki vaka sayılarında son durum gündeme geldi. Programda, 30 Nisan-6 Mayıs haftalık vaka sayılarının ilçe ilçe vaka sayıları ve yüzdelik oranları paylaşıldı. Vaka sayılarında geçtiğimiz hafta başlayan düşüşün bu hafta da devam ettiği görüldü. Tabloya göre, Hendek ilçesi nüfusa göre vaka sayılarında en fazla artış yaşayan ilçelerin başında yer aldı. Nüfusa göre en fazla vaka artışı olan ilçeler sıralamasında Hendek'i Akyazı ve   Ferizli ilçeleri takip etti.