HALK54.COM

ÇUBUKÇULARA TEPKİ
TV 264 ekranlarında her Cuma günü saat 21.00’de ekrana gelen “Gazeteciler Soruyor” isimli tartışma programı Zafer Tokuş’un moderatörlüğünde yapıldı. Gazeteciler Hakan Turhan, Safa Polat ve Hüseyin Cumalı’nın konuşmacı olarak katıldığı programın ilk bölümünde 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle basın sektörünün sorunları ele alındı. Gelişen teknolojiyle birlikte dijital medyanın daha ön plana çıktığının ele alındığı programda “çubukçu” olarak adlandırılan sosyal medya üzerinden gazetecilik yapan kişilere tepki gösterildi.

GAZETE PATRONLARI
Geçtiğimiz günlerde Sapanca’da bir villada toplanan gazete patronlarının Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım’dan 'Pandemi ve ekonomik sıkıntılar' nedeniyle destek istediğini dile getiren Gazeteci Hüseyin Cumalı, “Vali Kaldırım’dan basın için destek istediler. Ama bu basının içinde sadece 7 yerel gazete var. Bu kentte sadece 7 yerel gazete mi var! İnternet siteleri, radyolar, televizyon yok mu! Buralarda çalışanlar yok mu! Bir tek gazete patronları ile bu iş bitiyor mu! RATED Başkanı Remzi Adıyaman ile Küresel Gazeteciler Birliği Sakarya Temsilcisi Zafer Tokuş durumu, gerçeği Vali Kaldırım’a anlattı da vali duruma el koydu. Vali Kaldırım’a bir kez daha teşekkür ederiz” dedi.

VALİ NAYİR’E HELALLİK YOK
Sakarya eski Valisi Ahmet Hamdi Nayir’ın geçen yıl görevde iken basında ayrımcılık yaptığını ve bir tek yerel gazetelere destek verdiğini belirten gazeteci Zafer Tokuş, “Hem kendim hem de çalışanlarım adına eski vali Ahmet Hamdi Nayir’a hakkımı helal etmiyorum. Basında ayrımcılık yapan Vali Nayir’e hakkımı hiçbir şekilde hakkımı helal etmiyorum” dedi. 

CUMALI "İKİ KEZ HELALLİK YOK" DEDİ!
Cumalı ise, “Bende hakkımı helal etmiyorum. Hem de 2 kez hakkımı helal etmiyorum. Birincisi basında ayrımcılık yaptığı için, 2’incisi ise benim 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda polis zoruyla yatırıp kaldırdığı için hakkımı helal etmiyorum. Eğer Vali Nayir’in de bende hakkı varsa ne olur bana hakkını helal etmesin” dedi. Gazeteciler Hakan Turhan ve Safa Polat’ın da tepki gösterdiği basında ayrımcılıkla ilgili olarak stüdyoda bulunanlar Vali Kaldırım’a basındaki ayrımcılığa izin vermediği için teşekkür etti.

SAMİ ÖZKURT VE POLEMİK
Programın 2. bölümünde ise iş insanı Sami Özkurt tarafından gazeteci Şaban Mergül’e lahmacun ile ilgili verilen röportaj sırasında  “Sakarya’ya dışarıdan gelenler” ve “macun değil lahmacun yiyin” sözleri sonrasında şehirde yaşanan gerginlik ele alındı. Ucuz ve kaliteli lahmacunu Sakarya’ya sunduğunu belirten Sami Özkurt’a 22 esnafın tepki göstermesiyle şehirde bir sıkıntının yaşandığını belirten Cumalı, “En iyi ve hesaplı lahmacunu yapmak başka, bu işi iyi bilmem başka, Sakarya’ya ya dışardan gelenler demek çok başka şeydir. Lahmacun zaten Urfa, Gaziantep gibi şehirlerin yöresel ürünüdür” dedi.

ŞEHİR İÇİN İYİ DEĞİL
Vatan, millet, bayrak, ezan, millet hassasiyetini bilen herkesin Türk Bayrağı’nın dalgalandığı vatan topraklarında istediği yere gidebileceğini belirten Cumalı, “Bu tip polemikler iyi değildir. Sami Özkurt sözlerinin yanlış anlaşıldığını dile getirdi. Bence kendisine kırılanlardan özür dilesin. Bu konu gündemden düşsün. Ayrıca şehirde onlarca şubesi olan ve bu şubelerde ekonomik yemekleri satışa sunan bir insanın, konuşmasının da nereye gideceğini, iyi niyetli olsa bile nereye gideceğini bilmesi gerekir” diye konuştu. Gazeteci Zafer Tokuş ise Sami Özkurt’un verdiği röportaj sırasında lahmacuna yaptığı hareketlerin hoş olmadığını belirterek tepkisini dile getirdi.

HELAL OLSUN HASAN ALİŞAN
Sakarya’daki Koronavüris olayları, Covid-19 aşısı ve yayılan Covid-19 olaylarının ele alındığı programda Sakarya Oto Sanatkarları Esnaf Odası Başkanlığı’na bir kez daha seçilen Başkan Hasan Alişan da konuşuldu. Programda gazeteci Cumalı, “Alişan 1990 yılından Oto Sanatkarları başkanı, 1991 yılında ise SESOB başkanı oldu. Esnafa bu şehirde 32 yıldır bir eseri yok ama sürekli seçiliyor. Kendisini kutluyorum. Helal olsun” dedi. Gazeteci Safa Polat, “Üyeler böyle istiyor, esnaf böyle istiyor. Saygı duymak lazım” derken, gazeteci Hakan Turhan ise, “Bir eseri yok ama sürekli başkan seçiliyor. Tebrik ederim. Kendisin, göreyim elini öpecem” dedi.

BİN YATAKLI HASTANE
Bin yataklı Sakarya Şehir Hastanesi’nde başlayan çalışmalar ile 106 yataklı Acil Durum Hastanesi’nin ele alındığı programda Hüseyin Cumalı ile  Hakan Turhan arasında teşekkür yaşandı. Cumalı, “Başta AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz’a teşekkür ederim” dedi. Bunun üzerine Hakan Turhan ise “Ben TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay’ın hakkını kimseye yedirmem. Önce Atalay’a teşekkür ederim” dedi. Cumalı, “Bende Atalay’a teşekkür ederim. Ama kendisi bir tek size anlattığı için biz ne yapıp, ne yapmadığını bilmiyoruz. Ancak emeği geçtiği için Ergün Atalay’a da, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’ya da teşekkür ederiz” dedi.

ATALAY’A BİAT MI EDECEĞİZ!
Cumalı’nın bu sözleriyle ikna olmayan Hakan Turhan baskı kurmaya çalışınca Cumalı, “Ne yapayım! TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay’a biat mı edeyim! Başkan Atalay sizi ziyarete edip yaptıklarını sizi anlatıyorsa o zaman siz çıkıp anlatacaksınız. Destek olduğundan başka bir şey bilmiyorum. Bize bir şey anlatan yok. Bize Ali İhsan Yavuz anlatıyor, biz de onu anlatıyoruz” dedi. Ortamın gerildiği o anlarda ise Zafer Tokuş araya girip reklama gitti.

ATABEK KONUŞULDU
Lokantalarda kırmızı ve beyaz etli yemeklerin yerini sebze yemekleri aldığını da konuşan gazeteciler, ardından kendi gündemlerini ele aldı. Ekonominin damgasını vurduğu programda gazeteci Raif Ugan’ın yazdığı “Sahada bir tek AK Parti Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek var. Onu belediye başkanı görürseniz şaşırmayın” köşe yazısını haberleştiren Hüseyin Cumalı ise “Raif Ugan sayın milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek’i o kadar başarılı bulmuş ki ‘belediye başkan adayı olursa şaşırmayın’ demiş. Bizde yaptığımız haberde ‘Çiğdem Erdoğan Atabek Sakarya Büyükşehir Belediyesine mi aday oluyor’ diye sorduk” dedi.

ATABEK ÖYLE DEDİ AMA!
Cumalı, “Bizim haberimiz sonrasında sayın Atabek’in sosyal medya üzerinden ‘gazeteciler kendi kendine bir şeyler yazıyor. Ama biz işimizdeyiz. Ekrem başkanımızın yayındayız” tarzı bir açıklama yapmasını beklerken, kendisi köşe yazarı Raif Ugan’ı aynı gün ziyaret etti. Şehir Raif Ugan’ın köşesi ve bizim haberimiz sonrasında “yok artık” diye konuşurken, Çiğdem hanım aynı gün köşe yazarını ziyaret etti. Bu siyasi kulislere bomba gibi düştü. Bir gün sonra ise Çiğdem hanım katıldığı bir televizyon programında ‘Büyükşehir Belediyesine aday değilim. Bu yazılanlar Ekrem Yüce ile bana nezaketsizliktir’ diye konuştu. İyi ama maden bu yazılanlar Yüce ile Atabek’e saygısızlık ve nezaketsizlik ise aynı gün ilk yazıyı yazan Raif Ugan’a neden ziyarete gidildi” diye konuştu.

CUMALI NEDEN KÖŞE YAZMADI!
Cumalı, “Bütün bunları köşe gibi yazardım ama o zamanda ‘işte gerçek belli oldu. Cumalı yine ortalığı karıştırıyor’ diyecekler. Bende hiç karışmadım. Zaten ilk yazıyı yazan belli, yaşananlar belli” dedi. Tartışmaların sürdüğü program sonunda ise AK Parti Sakarya İl başkan Yardımcısı Ömer Arslan’ın aylardır basına verdiği ama bir türlü gerçekleştirmeği yemek sözü yine gündem oldu. Cumalı, “Ömer Arslan bu kez bu işi bitirecek” diye konuştu.