Kaza ve kazaya bağlı yaralanmaları engellemek adına çeşitli projeler geliştiren Abdul Metin Bul, geliştirdiği bu projeleri, başta TÜBİTAK olmak üzere devlet kurumları ve Büyükşehir belediyelerine sundu. Ancak sunduğu projeleri görmezden gelinen Bul, kendilerine fırsat verilmesini isteyerek, devlet yetkililerine seslendi. 

Geliştirdiği projeler ile trafikte ölüm oranlarını azalacağını ve maddi hasarlı kazalarında engellenmesini sağlayacağını ifade eden Bul, 6 aylık süreçte kaza bedellerinden oluşan giderlerden 6 milyar TL kazandıracağını kaydetti. Bul, "Ayrıca bu projelerin uygulanması ile bu projelerin satışı konusunda da diğer şirketler ile yapılacak ticari faaliyetler düşünüldüğünde yıllık kazancın 18 milyar doları bulması hedeflenmektedir" dedi.

Bulduğu ve geliştirdiği projelerin vatadandaşların kullanımına sunma konusunda büyük sıkıntı yaşadığını söyleyen Bul, "Hiçbir devlet kurumunun bu projeleri görmeyi kabul etmemesi ve bahane sunnması bizleri derinden yaralamaktadır. Ülkemizde bilim üzerine çalışma yapan TÜBİTAK kurumunun bizleri dikkate almaması da ayrı bir çelişki olmuştur. Devletimizden bu projeler ile ilgili bizimle iletişime geçmesini istiyorum. Bize fırsat verin, milletimize hizmet edelim" dedi.

İşte Abdul Metin Bul'un o projeleri: 

1: EMNİYET KEMERİNDE DEĞİŞİKLİK: 
Bilindiği üzere mevcut emniyet kemerlerinde arkadan bağlama denilen ve araçlarda bulunan alarm sistemini devre dışı bırakma diye adlandırılan bir yöntem mevcuttur. Araç içerisinde bulunan şoför ve yolcuların kaza anında yaralanmasının önüne geçmek için iki adet sensör ile geliştirdiğimiz proje ile artık araçta bulunanlardan birisi emniyet kemeri takmadığı zaman araç hareket imkanı vermeyerek, hareket halinde ise ekranda yazacak olan yazı ile şoför bilgilendirelek aracın belli süre sonra hareket etmesi engellenecek ve emniyet kemeri takmak zorunlu hale gelecek. Bu yöntem ile araç içerisinde güvenli seyahat ile ilgili ilk adım atılmış olacak.

2:UZUN YOL ŞOFÖRLERİNİN VE YOLCU OTOBÜSLERİ ŞOFÖRLERİNİN YAPTIĞI TAKOGRAF KART DEĞİŞTİRME İLE AYNI ŞOFÖRÜN YOLA DEVAM ETMESİ:
Büyük araçlar içerisinde bulunan takograf cihazlarında yapılacak küçük değişiklik ile ve aracın ön tarafına monte edilecek mikro kamera ile araç şoförünün belirlenmesi ve aynı şoförün çift kart ile yola devam etmesinin önlenmesi ve bu sayede uzun yolda oluşan uyuyakalma vb. Sebeplerle oluşabilecek kaza ve can kayıplarının önüne geçilmiş olarak daha güvenli seyehat imkanı sağlanmış olacak.

3: ARAÇ LASTİKLERİNİN MEVSİMSEL UYGUNLUĞU VE DİŞ KALINLIKLARININ  YETERLİ OLUP OLMADIĞININ BELİRLENMESİ:
Araç içerisinde uygun yerlere takılacak 4 adet sensör ile lastik kalınlıkları, lastik ebatları,lastiklerin mevsime uygun olup olmadığının belirlenmesi sağlanarak aracın güvenli seyahatine izin verilmesi sağlanacak.

4:KIŞ MEVSİMİNDE OLAN GİZLİ BUZLANMALARA KARŞI ARACIN UYARILMASI:
Karayollarında ve havaalanlarında en önemli kaza unsurlarından olan gizli buzlanma ve aracın yüksek hızda seyir halinde olması sonucu oluşan kazalara önlem olarak asfaltlarda ki boyalarda yapılacak ufak değişiklik ile ilk önce şoförün algılaması sağlanılacak ve daha sonra araç önünde yapılacak küçük değişiklik ile aracın gizli buzlanmayı algılaması sağlanarak süratin belli bir üst sınırın üzerine çıkması engellenecek ve aracın kaza olasılığı azaltılacaktır.

5: TIR DORSELERİNİN DOĞRU YÜKLENMESİ VE YOLDA SAVRULMASININ ENGELLENMESİ:
TIR dorselerinin doğru miktarda ve eşit şekilde yüklenmesi ve yolda savrulmasınınengellenmesi için dorse içerisinde belli noktalara yerleştirilecek sensörler ile aracin yolda kazaya sebebiyet vermesinin önüne geçilmiş olacaktır.

6: EMNİYET KEMERLERİNDE İKİNCİ GELİŞTİRME:
Emniyet kemerlerinde ikinci yapılacak geliştirme ile araçta bulunan insanlarin kalp atışları ve nefes alış verişi kontrol altına alinarak sağlık problemleri oluştuğunda araç sağlık ekiplerine acil durum bildirimi göndererek en kısa sürede müdahale imkanı sağlayacak.

7:KAZA ANINDA EMNİYET KEMERİNİN SIKIŞMASI VE YOLCUNUN BAĞLI KALMASI SORUNU:
Kaza anında yaşanan en büyük sorun aracın emniyet kemerlerinin sıkışması ile araçtaki yolcular ve şoförün aracı terk edememesi ve araç içerisinde oluşan herhangi bir tehdit altında o tehditlere karşı savunmasız kalması... Örneğin, yangın ve benzeri durumlarda emniyet kemerine ekleyeceğim aparat ile artık emniyet kemerinin sıkışması durumunda tek bir butona basarak araç içerisinden çıkmak için emniyet kemeri etkisiz hale gelecek ve araçta bulunanlar 7 saniye gibi kisa bir sürede aracı tahliye edebileceklerdir.