Son aylarda azalan yağışlar, kuraklık tehlikesini beraberinde getirdi. Bölgedeki baraj ve göllerde su seviyeleri düşerken, toprağın oldukça sertleşmesi nedeniyle ekim yapılamaz hale geldi.

Geyve'de geçimini çiftçilik ile sağlayan 52 yaşındaki Turhan Mert, yaptıkları buğday ekiminde 1 ay geçmesine rağmen kuraklık nedeniyle filiz vermediğini söyledi. 

Yaşamı boyunca böyle bir kuraklıkla karşılaşmadığını söyleyen çiftçi Turhan Mert, "Yağmur ve kar yağmadığı için, bir buçuk ay önce ekimini yaptığımız buğdaylar maalesef kuraklıktan dolayı filiz vermedi. Hatta ekim ayında ekenler oldu, onların buğdayları da filiz vermedi. Sadece Çamlık değil komşu Aydınlar köyünde de durum aynı. Kiminle konuşsam kuraklıktan şikayetçi. Bu saatten sonra buğdaylar çimlense de yüksek verim alınmaz. Dün itibariyle ağabeyim ekim yaptı. Ha bugün buğday ektin, ha bir buçuk ay önce ektin değişen birşey yok. Ha ambarda durmuş, ha toprakta durmuş. Köyde 35 dönüm ile en az buğday ekimini ben yapıyorum. 150 dönüm eken çiftçilerimiz var. Toplamda dönümüne 30 kg buğday ekimi yaptım. Normalde 25 kg buğday yeterli gelir, ancak kuraklıktan dolayı bu sene 30 kg yaptım" dedi.

Dua etmekten başka hiçbir çareleri olmadıklarını ifade eden Mert, "Ben 52 yaşındayım. Bugüne kadar böyle bir kuraklıkla karşılaşmadım. 85 yaşında annem var, ona sordum o da böyle bir kuraklığı hatırlamadığını söyledi. Şu an çiftçilerimizin bir kısmı arakaya yöneldi. Havalar kurak giderse araka da olmaz. Aralık 1993'te Çamlık'ta 1 metreyi geçkin kar vardı. Çok iyi hatırlıyorum rahmetli dedemin ilçedeki cenazesine gitmek için araç çıkamadı. Ben de yaya olarak anayola çıktım. Elimiz kolumuz bağlı. Dua etmekten başka hiç bir çaremiz yok." dedi. (geyve.com)