MasterChef Türkiye'de final turu için savaşan Geyveli Ayyüce Kamit mutlu sona ulaştı. Geyveli 24 yaşındaki Ayyüce Kamit katıldığı yemek yarışması Macterchef'te yaptığı yemekle şeflerin beğenisini kazandı.

 Şeflerden "Geçer not" aldı
 "Soğan Çorbası"nın yapıldığı 3'lü yarışmada, bir yarışmacının kaşık hatası yapması sonucu Ayyüce Kamit ikili yarışmaya kaldı. Yarışmada Ayyüce Kamit yaptığı "Soğan Çorbası" ile Mehmet Yalçınkaya, Danilo Zanna ve Somer Sivrioğlu şeflerden "Evet" oyu alarak final turuna çıktı.

Jüri adına konuşan Somer Sivrioğlu, Ayyüce'ye; "Açık söylemek gerekirse, bugün iki mükemmel çorba arasından daha iyi olanı değil, iki averaj çorbasından biraz daha iyi olanı seçmek zorunda kaldık. Tabii ki mutlu ol, tabii ki sevin hakkındır. Sonuçta 100 bin kişiden, yüzlerce kişi arasından geldin. Şimdi de yüzlerce kişi arasından 10'larca kişi arasına son finale adım attın. Sevinmek hakkın, fakat şu da var; bu da aklında kalsın. Bu çorba seni buradan çok daha ileriye götürmez. O yüzden sürekli kendini geliştirmen lazım" dedi.

Ayyüce Kamit, 2016 yılında İstanbul’da Mutfak Sanatları Akademisi’nde eğitim gördü. Buradaki eğitimini tamamladıktan sonra Ayyüce, 1 yıl 360 İstanbul adlı restoranda çalışmaya başladı. Daha sonra Gastronominin önemli isimlerinden olan Aylin Yazıcıoğlu ile tanışıp onun restoranı olan Nicole restoran‘da 2 yıl pastane şefi olarak iş hayatına devam etti.